Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Όρισε ημερομηνία εκλογών και βάλε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών

To γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πέταξε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τον πρωθυπουργό να προσδιορίσει άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την απόφαση του κ. Μητσοτάκη να…δραπετεύσει μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε και έθεσε μία σειρά από προϋποθέσεις προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες σε συνθήκες ομαλότητας καθώς βρίσκεται σε μία διπλή κρίση: Την κοινωνική και την γεωπολιτική.

“Εάν πραγματικά επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα να διασαφηνίσει άμεσα τις εκλογικές του προθέσεις” είπε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον πρωθυπουργό:

-να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο

-να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές ομαλά

– να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο

-να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολης των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε διπλό αδιέξοδο καθώς από τη μία διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής κρίσης με την τρομακτική άνοδο του πληθωρισμού και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και από την άλλη παρατηρείται τόσο μεγάλη ανασφάλεια και ένταση στη σχέση μας με την Τουρκία. Σε σχέση με τα επιδόματα σχολίασε: “Αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιδόματα στα δυσκολα χρόνια της διακυβέρνησής του, τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευσή του με ανεπαρκή επιδόματα”. Πρόσθεσε δε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας αλλά μόνο να τούς κοροϊδέψει με επιδόματα που έχουν ως ημερομηνία λήξης τις εκλογές που σχεδιάζει.