Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Ποιος διόρισε τελικά τον Δ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο»;

Χωρίς απάντηση έμεινε στη Βουλή το ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα “ποιος διόρισε τελικά τον Δ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο”; Ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του δεν έδωσε απαντήσεις, παρέσχε απόλυτη κάλυψη στην υπουργό Πολιτισμού κυρία Μενδώνη και φρόντισε να “χρεώσει” στον ΣΥΡΙΖΑ τα τρολς του διαδικτύου.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια να αλλάξει η συζήτηση και να δημιουργηθούν εντυπώσεις εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα σε ερωτήματα-επισημάνεις: “Ποιος διόρισε τον Λιγνάδη; Περνούσε έξω από το Εθνικό είδε φως και μπήκε;” , “Γιατί προστατεύετε με τόσο πάθος την κυρία Μενδώνη; υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε” και “θα πάρω αποστάσεις από όλες τις χυδαιότητες στα social media”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι είναι “πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος που ανέχθηκε τους χειρισμούς της συγκάλυψης της κυρίας Μενδώνη’ σχολιάζοντας ότι η λέξη “αυτοκριτική” παραμένει άγνωστη για τον ίδιο κι επιπλέον πως ούτε και σήμερα ζήτησε μία “συγγνώμη”.

Συγχρόνως σχολίασε επικριτικά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός υποστήριξε στην αρχή της ομιλίας του ότι η συζήτηση δεν θα πέσει σε επίπεδο γ’ εθνικής στο ποδόσφαιρό για να παρατηρήσει ότι ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να την ρίξει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Η ουσία στην οποία επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας αφορά τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με την κατηγορία ότι έγινε μία άκομψη προσπάθεια της υπόθεσης Λιγνάδη, η κάλυψη που δίνει ο κ. Μητσοτάκης στην υπουργό Πολιτισμού και η μη διάθεση οποιασδήποτε αυτοκριτικής από μέρους του καθώς ο πρωθυπουργός επεδίωξε να εγκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ για χυδαιότητα.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχείρησε να εμφανίσει δημόσιες καταγγελίες και αποκαλύψεις ως παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και σχολίασε πως “αν κάποιο τεκμήριο αθωότητας αμφισβητείται αυτό είναι το τεκμήριο της πολιτικής αθωότητας του πρωθυπουργού.

Είπε ότι η βαριά σκιά της κυρίας Μενδώνη πέφτει πάνω στον κ. Μητσοτάκη διερωτώμενος γιατί την προστατεύει και συνεχίζει να την στηρίζει παρά την κατακραυγή όλου του κόσμου της τέχνης εναντίον της. Διερωτήθηκε επίσης σε σχέση με την υπόθεση Λιγνάδη αν από μόνη της αποφάσισε να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή της πρώτης δημόσιας καταγγελίας στις 6 του Φλεβάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε ακόμη ποια σήματα στέλνει η ΝΔ στους θύτες με μία “διαχείριση βατερλώ” όταν πχ ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ επιχειρεί να βάλει την ταμπέλα του “αριστερού” στο ΣΕΗ, όταν ο υπουργός Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι οι αριστεροί μισούν την κ. Μενδώνη γιατί ξεμπλόκαρε επενδύσεις στο Ελληνικό , κι όταν ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ζητήθηκε η παραίτηση ΛΙγνάδη οταν δημοσιεύθηκε η ανατριχιαστική καταγγελία του Νίκου Σ αλλά δεν το είπε (η κυβέρνηση νωρίτερα) για να μην τον διαπομπεύσει “να μην τον ρίξετε στα σκυλιά”.

Για τίς ευθείες καταγγελίες του πρωθυπουργού ότι “τα τρόλ του διαδικτύου πρόσκεινται στον πολιτικό σας χώρο”ο Αλέξης Τσίπρας είπε κατηγορηματικά ότι “θα πάρω αποστάσεις από όλες τις χυδαιότητες” δηλώνοντας ότι “διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σάς καταλογίζει” παρότι ποτέ ‘κ. Μητσοτάκη δεν πράξατε κάτι αντίστοιχο’. Αυτό όμως, συνέχισε “δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά και ηθικά σοβαρότατα εκτεθειμένος γιατί ανεχτήκατε, δεν ξέρω αν οργανώσατε μία αλληλουχία πράξεων και παραλείψεων που αφορούν τον κύριο ΛΙγνάδη και την κυρία Μενδώνη”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπίστωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι “αλλεργικός στο διάλογο” , ενώ για τον πολιτικό πολιτισμό θύμισε πως “όσο ήσασταν αρχηγός της αντιπολίτευσης είχατε μετατραπεί σε μόνιμος αναμεταδότης εντός της Βουλής των επιχειρημάτων των τρολ του διαδικτύου”. Ως εκ τούτου υπενθύμισε ότι από το στόμα του κ. Μητσοτάκη βγήκε στη βουλή “η απίστευτη συκοφαντία ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις” και εκδηλώθηκε “η απόπειρα ηθικού διασυρμού του νεκρού πατέρα μου, ως δήθεν συνεργάτη της χούντας”.