Τσίπρας: Σε σύγχυση η ΝΔ – Μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε δύο φορές επίσημη γραμμή

Την απόλυτη σύγχυση στην οποία βρίσκονται η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την στρατηγική τους στην κάλπη της απλής αναλογικής εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαπιστώνοντας πως μέσα σε λίγες ώρες το κυβερνών κόμμα άλλαξε δύο φορές την επίσημη γραμμή.

Έτσι ενώ χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγαν (κάνοντας στροφή) πως εάν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα θα γίνει αξιοποίηση της εντολής που θα πάρει για τον σχηματισμό κυβέρνησης σήμερα ο κ. Σκέρτσος ανέφερε πως το κόμμα του δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ κι επιθυμεί την αυτοδυναμία .”Το σχέδιό του είναι να κάνει κυβέρνηση αν έρθει πρώτος, με πιέσεις, εκβιασμούς και αποστασίες” σχολιάζει η Κουμουνδούρου ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκε σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύει στην Άρτα. “Μην τούς πιστεύετε” είπε στους συγκεντρωμένους στη διάρκεια ομιλίας του στην Άρτα εκτιμώντας ότι κ. Μητσοτάκης εάν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα θα επιδιώξει με κάθε μέσο τον σχηματισμό κυβέρνησης: ” “Αν είναι πρώτο κόμμα θα θελήσει να φτιάξει κυβέρνηση κουρελού με πιέσεις ακόμη και με αποστασίες που η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει το know how” είπε χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτο επανέλαβε με σαφή τρόπο πως η μόνη διέξοδος βρίσκεται στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην αναμέτρηση της 21ης Μαϊου. Στην πράξη αυτό σημαίνει συνεργασία του πρώτου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) με το τρίτο κόμμα (ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ) για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την επομένη κιόλας των εκλογών. Και σε καμία περίπτωση όπως προειδοποίησε σήμερα στην Άρτα διάθεση για “χαλαρή” ψήφο καθώς από τις κάλπες της απλής αναλογικής είναι σαφές ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και μάλιστα όπως συνηθίζει να επαναλαμβάνει “σταθερότητας και μακράς πνοής”.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει να πτοείται από την ενόχληση που βγάζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τη χρήση συνθημάτων της περιόδου του Ανδρέα Παπανδρέου κάτι που εκφράζεται μάλιστα και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Ως εκ τούτου αφού απάντησε στον κ. Ανδρουλάκη που τον αποκάλεσε “τυμβωρύχο” πως “ο Ανδρέας” δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ότι ανήκει στην ιστορία της χώρας επανήλθε και σήμερα με την παρατήρηση πως “τούς ενοχλεί που μιλάμε με συνθήματα του 1980 και τούς πονάει που μιλάμε για αλλαγή. Σημείωσε δε ότι αυτά τα συνθήματα “δεν ανήκουν σε κανέναν” και συγχρόνως καθίστανται επίκαιρα, κάτι για το οποίο ευθύνεται η δεξιά που δεν άλλαξε.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσπιστία του για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και θύμισε ότι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης έδιναν στον ΣΥΡΙΖΑ 24,5% την Παρασκευή πριν από τις εκλογές του 2019 και δύο ημέρες αργότερα στις κάλπες το κόμμα του πήρε 31,6% δηλαδή ολόκληρες επτά μονάδες πιο ψηλά.