Τσίπρας: Στη «ρήτρα Μητσοτάκη» να αντιτείνουμε τη «ρήτρα πολιτικής αλλαγής»

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν καλεί τους πολίτες σε κίνημα “δεν πληρώνω” αλλά την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να υπερψηφίσουν την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής και το πάγωμα της διακοπής της ηλεκτροδότησης έως ότου το θέμα της νομιμότητας της αποσαφηνιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή κατήγγειλλε την κυβέρνηση για αδράνεια στο θέμα της ακρίβειας και της διαχείρισης της ενεργειακής κρίσης και σχολίασε καυστικά πως αυτοί που η ΝΔ θεωρεί ότι πηγαίνουν ως κομπάρσοι στις περιοδείες του είναι πολίτες που διαμαρτύρονται και μάλιστα και ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας “να αναλογιστείτε την ευθύνη απέναντι στους πολίτες” παροτρύνοντας και την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί. Σημείωσε επίσης πως εάν τελικώς η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί να ψηφίσει την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κατεβάσει παρόμοια δική της και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση θα την υπερψηφίσει. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε πως ο πρωθυπουργός “έχει κάνει το διάγγελμα, επάγγελμα” και τόνισε πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφήνουν ανέγγιχτο το μηχανισμό της αισχροκέρδειας με τρόπο που θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά πλαστός.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραπλανά λέγοντας πως θα επιστρέψει 600 ευρώ στα νοικοκυριά, όμως οι πολίτες θα δουν από τον Ιούνιο στους λογαριασμούς τους πενηντάρικα ή κατοστάρικα. Ζήτησε επίσης επιτακτικά από την κυβέρνηση να δώσει τον λογαριασμό για τα πόσα είναι τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των παρόχων ενέργειας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στην “χυδαία αισχροκέρδεια” και τόνισε ότι το κόμμα του απέναντι στην ρήτρα αναπροσαρμογής αντιτείνει τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος. “Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία τόσο συσσωρεύονται δεινά και δυσκολεύει η ημέρα ανοικοδόμησης της κοινωνίας” σημείωσε.