Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο χάρτης από γαλάζιος να γίνει κόκκινος» – Το μήνυμα για την ημερομηνία των εκλογών

Το δύσκολο δεν θα είναι να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να διαχειριστούμε το χάος που θα αφήσουν οι “άριστοι” είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας με τη δευτερολογία του τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε για μία ακόμη φορά τη διαφορά στη στόχευση του από εκείνη του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι το κόμμα του επιδιώκει πρωτιά από την κάλπη της απλής αναλογικής και προοδευτικές συνεργασίες αλλά ο πρωθυπουργός λέει και δεύτερες και τρίτες εκλογές προκειμένου να πετύχει την αυτοδυναμία.

Εκ παραλλήλου ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον Κ. Μητσοτάκη να μην διενεργήσει τις εκλογές μέσα στο κατακαλόκαιρο, κάτι που θα αποτρέψει τους νέους να πάνε να ψηφίσουν. Οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν στην “καρδιά του καλοκαιριού” αλλά σε χρονική περίοδο  που δεν θα εμποδίσει την οικονομική και κοινωνική λειτουργία της χώρας ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που ούτως ή άλλως έχει ξεκαθαρίσει ότι στόχος του κόμματός του  είναι ο περιορισμός των ποσοστών της αποχής, στον αντίποδα των όσων εμφανίζετια να επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Εσωτερικών να ξεκαθαρίσουν εάν σχεδιάζουν την αλλαγή του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών με βάση δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα. Η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν σχεδιάζει να μεταφέρει το χρόνο των αυτοδιοικητικών μαζί με τις ευρωεκλογές με το πρόσχημα ότι “δεν έχουν προλάβει να κάνουν έργο” είπε ζητώντας σαφείς απαντήσεις επ’ αυτού.

Μίλησε για ψηφοδέλτια νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε ο χάρτης “από γαλάζιος να γίνει κόκκινος, άντε κοκκινοπράσινος” και ανέφερε ότι ειδικά σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων οι οργανώσεις θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτες. “Λέγανε αυτό εδώ το παιδί είναι εξαιρετικό θα πάει καλά, και πράγματι το παιδί ήταν εξαιρετικό αλλά δεν πήγαμε καλά ρε παιδιά” ανέφερε. Ως προς τα ελληνοτουρκικά ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας ανατολικά και νοτίως της Κρήτης στα 12 ν.μ την ώρα που στελέχη της “Ομπρέλας” κατέθεσαν ενστάσεις επ’ αυτού και επέμειναν την απάλειψη της σχετικής αναφοράς από το κείμενο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Απαντώντας σε στελέχη της μειοψηφίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που υπερασπίστηκε ακόμη και το δικαίωμα της Βόρειας Μακεδονίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να βάλει βέτο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας δύο ευρωπαϊκών χωρών.

-Ad-