Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγει το καθεστώς σήψης και παρακμής

H κυβέρνηση των υποκλοπών δεν θα χρειαστεί πια να στήσει αυτί για να ακούσει το “Φύγετε” στο καθεστώς σήψης και παρακμής καθώς όλη η κοινωνία βοά για την σαπίλα της. Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την κοινωνία αλλά και ο ίδιος ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός που με τις υποκλοπές προσπαθούσε να εξασφαλίσει τη σιωπή για τη λεηλασία στα δημόσια ταμεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε άθλια μέσα για να επιβάλει μία άδικη πολιτική και σημείωσε πως χρέος του κόμματός του δεν είναι η αναμέτρηση με τους υβριστές αλλά ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα που αφήνει πίσω του το καθεστώς Μητσοτάκη. Τονισε πως “όποιος υποτιμά ότι η Δημοκρατία κερδήθηκε με αγώνες και διαβάζει όπως τον βολεύει διάφορες μετρήσεις της κοινής γνώμης, πλανάται και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσει “και συμπλήρωσε με αυτοκριτική διάθεση πως ο χαρακτηρισμός που είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μιλώντας για “τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης” είναι πολύ ελαφρύς.

Για τον Αλέξη Τσίπρα η Δημοκρατία και η κοινωνία βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μάλιστα γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους συγκάλεσε το κοινοβουλευτικό όργανο του κόμματος καθώς “η κρισιμότητα των στιγμών πολλαπλασιάζει τις δικές μας ευθύνες”.

Όπως ανέφερε οι παρακολουθήσεις για τον κ. Μητσοτάκη “δεν είναι ένα ατύχημα” αλλά “μέθοδος διακυβέρνησης” είναι η μέθοδος διασφάλισης της εξουσίας μέσω της συγκέντρωσης κρίσιμων πληροφοριών. Και όπως χαρακτηριστικά είπε ορίζουν έναν συγκεκριμένο τρόπο άσκησης εξουσίας και δεν αποτελούν απλά έναν στιγμιαίο αυταρχικό εκτροχιασμό του αλαζόνα κ. Μητσοτάκη.

Διερωτήθηκε μάλιστα ποιος πρωθυπουργός σε χώρα του δυτικού κόσμου θα μπορούσε να σταθεί έστω και ένα λεπτό παραπάνω στη θέση του όταν βγαίνουν στο φως όλες οι αποκαλύψεις και ποιος δεν θα ένιωθε την ηθική υποχρέωση απέναντι στο πολίτευμα να παραιτηθεί και να αφήσει τη χώρα να επουλώσει τις πληγές της.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως εάν εμφανιζόταν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του θα τον ρωτούσε αν η ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του παρακολουθούσε και υπουργού του. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός επειδή γνωρίζει ότι δεν είναι αθώος αλλά και ότι “υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία κρύβεται” και συγχρόνως ηγείται της επιχείρησης συγκάλυψης και της χυδαίας επίθεσης, της ελεεινολογίας απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Ακολούθως είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει την αντεπίθεση με παραληρήματα διχασμού και πατριδοκαπηλείας. Μάλιστα σχολίασε πως ο πρωθυπουργός επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αμυντική βιομηχανία και μάλιστα για μία αυτονόητη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε τί ήταν αυτό που το προκάλεσε: Το μόνο νέο στοιχείο που έχει προστεθεί στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι στις αποκαλύψεις των ημερών, ανάμεσα στα θύματα των υποκλοπών βρίσκεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιναύαρχος Α. Αλεξόπουλος. “Θα ζητήσει από την ΑΔΑΕ να μάς διαφωτίσει αν και αυτόν τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ του κ. Κοντολέοντα;” σημείωσε με νόημα. Κατέληξε λέγοντας ότι κανένας δεν θα δεχθεί παιχνίδια με την εθνική ασφάλεια στο όνομα οποιασδήποτε κομματικής ή προσωπικής επιδίωξης αναφέροντας ότι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνει το όχημα της λύτρωσης για την κοινωνία που υποφέρει.

-Ad-