Τσίπρας: Στις 21 του Μάη τελειώνουμε με τον κατήφορο

Νέα πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για debate απηύθυνε απόψε από τον Πύργο Ηλείας ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια που έφθασαν στα 111 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και τους πλειστηριασμούς που απειλούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις όπως επίσης και για τις οφειλές που έχουν 4.200.000 πολίτες σε τράπεζες, funds, εφορία και ΕΦΚΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διερωτήθηκε:

“ Έχει τα κότσια ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσουμε για αυτά σε ένα δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο σε ένα ντιμπέιτ; Ή θα κρυφτεί πίσω από τις προβοκάτσιες που στήνουν οι υπουργοί του;” Το δεύτερο ερώτημα μάλιστα αφορούσε τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕ πως “η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρούς”.

Όπως σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ανεκτό πλέον, κοράκια, funds, servicers, Πάτσηδες να λεηλατούν τα σπίτια όσων αδυνατούν να ανταποκριθούν στους κανόνες της αγριότητας, που έχει επιβάλει η ΝΔ υποσχόμενος πως το κόμμα του θα αλλάξει τους κανόνες και θα διασφαλίσει κάθε δυνατή προστασία στους δανειολήπτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε πως τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ κόστισαν ακριβά σε φτώχεια, δυστυχία, ανασφάλεια, φόβο, ακόμα και ανθρώπινες ζωές και τόνισε ότι με τον κατήφορο αυτό θα πρέπει “να τελειώσουμε” κάτι που θα γίνει στις 21 Μαϊου.

Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις θα θελήσουν να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προύπόθεση ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά παροτρύνοντας τους πολίτες να μην ακούνε όσους σήμερα λένε πως δεν θα πάνε με τον έναν ή με τον άλλον :” Ο μεγάλος στόχος για δικαιοσύνη παντού απαιτεί ισχυρή λαϊκή στήριξη. Ισχυρές πλειοψηφίες. Σταθερές κυβερνήσεις με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή. Τέτοια στις σημερινές συνθήκες μόνο η κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μπορεί να είναι. Μια κυβέρνηση που να ενώνει αντί να διχάζει. Να εμπνέει αντί να εξαπατά. Να αλλάζει όσα πρέπει να αλλάξουν. Να βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα και το κοινό καλό. Και όσοι σήμερα λένε ότι δεν θα πάνε με τον έναν ή τον άλλο, μην τους ακούτε. Ανάμεσα στην προεκλογική περίοδο και την μετεκλογική περίοδο μεσολαβεί η λαϊκή ετυμηγορία” σχολίασε χαρακτηριστικά προβλέποντας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας υπενθύμισε πως ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημαίνει τέσσερα πράγματα, δηλαδή αυξήσεις στους μισθούς, μειώσεις στις τιμές, ρύθμιση χρειών, δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος.