Τσίπρας: Στο Προεδρικό Μέγαρο με πακέτο προτάσεων για την διαχείριση της πανδημίας

Με πακέτο προτάσεων για την διαχείριση της πανδημίας μεταβαίνει αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλει να συζητήσει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου για την πορεία της πανδημικής κρίσης αλλά και τα λάθη που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά δεν θα σταθεί μόνο σε αυτό. Θα παρουσιάσει στην ανώτατη πολιτειακή παράγοντα δέσμη μέτρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ορθή διαχείριση της κρίσης.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας προκαλεί ανησυχία στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μάλιστα είχε συνεχείς επικοινωνίες τα τελευταία 24ωρα με επιστήμονες και μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, κατά τις οποίες όλοι ανεξαιρέτως φέρονται να εξέφρασαν την αγωνία τους για το επερχόμενο τρίτο κύμα. Την ανησυχία εντείνουν και οι δημόσιες παρεμβάσεις κορυφαίων ειδικών και λοιμωξιολόγων, όπως επίσης και μελών της Επιτροπής (Δερμιτζάκης, Τούντας, Σαρηγιάννης, Παναγιωτόπουλος, Καπραβέλος, Βανταράκης) που ήδη προειδοποιούν για ένα σφοδρότερο και πιο επιθετικό τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και στη χώρα μας.

Η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική και σε συνδυασμό με το γεγονός πως μεσολάβησαν οι γιορτές των Χριστουγέννων κατά τις οποίες η κυβέρνηση επέτρεψε τα ρεβεγιόν των 9 ατόμων και τις εικόνες συνωστισμού πιστών για τον εορτασμό των Φώτων.

Στην Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η κυβέρνηση ηθελημένα έκλεισε τα μάτια της σε όσα έλαβαν χώρα στις εκκλησίες τα Θεοφάνια, προκειμένου να μην έχει πολιτικό κόστος και συγχρόνως θυμίζουν την ανατριχιαστική όπως την χαρακτηρίζουν ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως είχαν υπάρξει εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, στην αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλουν το κυβερνητικό μπάχαλο αναφορικά με το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την ερχόμενη Δευτέρα. Το πρωί η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωνε πιθανή αναβολή του ανοίγματος, ώστε να συνεδριάσει την Παρασκευή η επιτροπή έχοντας στα χέρια της και τα τελευταία δεδομένα και δύο ώρες αργότερα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωνε το άνοιγμα των σχολείων με την αρμόδια υφυπουργό κ. Μακρή να λέει πως “δεν περιμένουμε από τους λοιμωξιολόγους”.

“Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη επιτέλους να σοβαρευτεί και να μην παίζει με την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και με την αγωνία των γονέων. Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη” σχολίασε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης.