Τσίπρας: Στοχεύω σε μία κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής

Έκλεισε κάθε συζήτηση σε σχέση με σενάρια συγκρότησης ειδικού σκοπού ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας σε συνέντευξή του (Mega) πως αυτό το οποίο στοχεύει και επιθυμεί είναι να σχηματιστεί μία κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής την επομένη των εκλογών.

Μάλιστα διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση αυτή μπορεί να σχηματιστεί ανάμεσα στο πρώτο κόμμα που “φιλοδοξώ να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”και στο τρίτο κόμμα “που πιθανότατα θα είναι το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη” με το οποίο μπορεί να βρεθεί βάση προγραμματικής σύγκλισης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πάρει την πρώτη εντολή θα τηλεφωνήσει άμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σχολίασε πως το αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα αυτή τότε ο πρώτος ο οποίος έχει κάθε λόγο να επιθυμεί να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση συνεργασίας είναι ο κ. Ανδρουλάκης. Εξήγησε πως το λέει αυτό διότι “εάν πάμε σε δεύτερες κάλπες, τα μικρότερα κόμματα είναι αυτά τα οποία συνθλίβονται διότι ουσιαστικά οι εκλογές θα έχουν έναν δημοψηφισματικό χαρακτήρα ανάμεσα στα δύο κόμματα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα όμως εξέφρασε την άποψη πως “εάν είναι για λίγο μπροστά ο κ. Μητσοτάκης” δεν θα διακινδυνεύσει μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Εξήγησε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει εξαντλήσει όλες του τις δεξαμενές επομένως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχει να αντλήσει ψηφοφόρους από πολλές δεξαμενές, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξουν να φτιάξουν κυβέρνηση με τον κ. Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης με τον οποίο έχουν ιδεολογική συγγένεια. Πρόσθεσε επίσης, πως εάν δεν βγαίνουν τα κουκιά και με την Ελληνική Λύση, τότε ενδεχομένως να ζητήσει και βουλευτές σε άλλα κόμματα “το οποίο κατά την άποψή μου δεν είναι ηθικό, για να μην πω κάποια βαρύτερη έκφραση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αθήνα στο Σύνταγμα . Απόψε σχολίασε δηκτικά την αναφορά του κ. Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη λέγοντας (Ηράκλειο) πως ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να πει ότι η μήνυση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, συνιστά εργαλειοποίηση από τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους! Μάς λένε τώρα ότι δεν το είπε έτσι, ανέφερε και ανέγνωσε την απομαγνητοφώνηση της συγκεκριμένης αναφοράς για να σχολιάσει: “Την έβλεπα και την ξανάβλεπα τη δήλωση γιατί δεν πίστευα στα αυτιά μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας πρωθυπουργός; Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος;”