Τσίπρας: «Αγώνας για να απαλλάξουμε την χώρα από το καθεστώς φαυλότητας που έχει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη»

Τον τρόπο για να φύγει το “φαύλο καθεστώς” Μητσοτάκη που κυβερνά τη χώρα, περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματός του. Κι αυτός είναι , η ισχυρή εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να καθορίσει τις εξελίξεις και να σχηματίσει μία αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση.

“Αυτό το φαύλο καθεστώς δεν αξίζει στην Ελλάδα των δημοκρατικών αγώνων και παραδόσεων” είπε για σημειώσει πως για να φύγει η λύση είναι “να νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κράτος το κράτος του κ. Μητσοτάκη και το παρακράτος της διαπλοκής”.

Η ομιλία Τσίπρα στην ΚΕΑ η οποία επί της ουσίας θα εγκρίνει τις αποφάσεις για το 3ο Συνέδριο του κόμματος είχε μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη με σκληρή επίθεση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, αλλά και προς την κοινωνία η οποία οφείλει να ενεργοποιηθεί, όσο και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Το 3ο συνέδριο δεν θέλουμε να είναι και δεν θα είναι συνέδριο χειροκροτητών ούτε αρένα μηχανισμών αλλά πλούσια σε ανταλλαγή ιδεών και πάνω απ’ όλα αφετηρία αγώνα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε για την κυβέρνηση ότι μετατρέπει το κράτος σε “μαγαζί” και το πρωθυπουργικό γραφείο σε “ανώνυμη εταιρεία” που κάνει δουλειές, σκορπά χρήμα εξυπηρετώντας συμφέροντα μιας πολιτικής και οικονομικής ελίτ και των αυλικών της και την κατηγόρησε ότι “διαπράττει καθημερινά χυδαία αντιποίηση της δημοκρατικής αρχής της ενημέρωσης για να τη σερβίρει με μονοφωνική προπαγάνδα στο λαό με ενορχηστρωτή τον άριστο γόνο που αποκαλύφθηκε ως Βαλκάνιος Κουρτς”.

Επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι κρύβει την ανικανότητά και τον αυταρχισμό του πίσω από αγορασμένους κόλακες και διαπίστωσε ότι “τρέμει στην ιδέα της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την περιβόητη λίστα Πέτσα για τα 40 εκατομμύρια δημοσίου χρήματος που δόθηκε για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του Μωυσή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι “ο δικός μας κόσμος απαιτεί ριζοσπαστισμό ρεαλιστικό, και μία Νέα Αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή. Ως εκ τούτου επιτέθηκε στην κυβέρνηση θυμίζοντας πως πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία, άφησε τη μέγγενη της ακρίβειας να πνίξει τη μεσαία τάξη και τα λαΪκά στρώματα, βάζει στο σημάδι τον κόσμο της εργασίας με καθηλωμένο κατώτατο μισθό, εξαπατά τη μεσαία τάξη και συνθλίβει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, διαλύει την παιδεία πετώντας εκτός πανεπιστημίων 40.000 υποψηφίους και μετατρέπει το κράτος σε μαγαζί.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσουν καμπάνια για την ακρίβεια και τρίμηνη εξόρμηση για την εγγραφή νέων μελών καθιστώντας τη διαδικασία του συνεδρίου υπόθεση των πολλών, όχι μόνο των μελών αλλά “και των φίλων και υποστηρικτών μας”. Κατέληξε λέγοντας ότι η ιστορία των αγώνων έχει προικίσει τον ελληνικό λαό με “αντισώματα” απέναντι στην πολιτική και κοινωνική πανδημία του κ. Μητσοτάκη κι εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι μπορεί να οργανωθεί “αντίσταση στο καθεστώς” μέσα κι έξω από τη Βουλή.