Τσίπρας: Συνάντηση με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο think tank

Συνάντηση με τους επιστήμονες που συμμετέχουν στο think tank του πολιτικού του γραφείου έχει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας με αντικείμενο τον συντονισμό δράσεων και την λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζεται επίσης για την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά τη ΔΕΘ και την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος σε μία συγκυρία που σφραγίζεται από τα αποκαλυπτικά στοιχεία της μελέτης του καθηγητή Λύτρα αλλά και το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση αναμένεται να εξετάσει σήμερα ως τελευταίο μάρτυρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αν και σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ζητήσουν την παράταση των εργασιών της για να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις ο κ. Στ. Τρίμπαλης που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης της εταιρείας Krikel. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του TVXS πίσω από την Krikel βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λαβράνος που διατηρούσε στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, άρα η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο κ. Τρίμπαλης επεχείρησε να παραπλανήσει τα μέλη της επιτροπής.

Στη συνέντευξή του στον Antenna ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται να καταγγείλει το υγειονομικό έγκλημα που συντελέστηκε στην πανδημία καθώς τα στοιχεία της μελέτης του Θ. Λύτρα δείχνουν πως σχεδόν όλοι όσοι ασθενείς με covid που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ έχασαν τη ζωή τους όπως επίσης και 3 στους 4 νοσήσαντες που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για υγειονομικό έγκλημα με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού επειδή ακριβώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πίστεψε ποτέ στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης η χώρα μας έχει 3.212 νεκρούς ανά εκατομμύριο, το Βέλγιο 2.791, η Γερμανία 1.775, η Ολλανδία 1.315 και η Πορτογαλία 2.470 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας είπε: “Θα έρθει η ώρα κ. Πλεύρη που θα αναζητηθούν και οι ποινικές σας ευθύνες”.

-Ad-