Τσίπρας: Σύσκεψη με στελέχη και συμβούλους του για θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής

Ανησυχεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το ουκρανικό και γι’ αυτό είχε απόψε σύσκεψη με στελέχη και συμβούλους του για θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε για τις εξελίξεις με αφορμή και την αποκάλυψη από τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς πως ο πρωθυπουργός συμφώνησε από μόνος του με τη Γερμανία την αποστολή ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία τα οποία θα αντικατασταθούν με άλλα γερμανικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανεβάζει τους τόνους και καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι ασκεί μονοπρόσωπη, ΙΧ, εξωτερική πολιτική και ότι έχει αλλάξει το δόγμα της Ελλάδας, ένα δόγμα που ακολούθησαν τόσο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου όσο και ο Κώστας Σημίτης και ο Κώστας Καραμανλής.

Στο θέμα αναφέρθηκε μάλιστα και ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο newsbomb και στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη που θα μεταδοθεί αύριο σχολιάζοντας: “Μαθαίνουμε από τον Καγκελάριο Σολτς ότι αποφασίζει να δώσει τεθωρακισμένα στην Ουκρανία, επίσης από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ ότι θα δώσει αντιαρματικά. Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ΚΥΣΕΑ, Βουλή, κανείς να μην ξέρει, ο πρωθυπουργός να μην λέει τίποτα και να τον καρφώνει ο Καγκελάριος της Γερμανίας”.

Διερωτήθηκε επίσης πόσο βαθιά μάς εμπλέκει ο κ. Μητσοτάκης σ’ έναν πόλεμο και τί κινδύνους εγκυμονεί η απόφασή του να στείλει τεθωρακισμένα θέτοντας και τα ακόλουθα ερωτήματα: Από πού θα φύγουν αυτά τα τεθωρακισμένα για να πάνε στην Ουκρανία, πότε θα αντικατασταθούν από τα γερμανικά και γιατί δεν δίνει απευθείας η Γερμανία τεθωρακισμένα στην Ουκρανία και τα δίνει μέσω Ελλάδος. Ειδικά για το τελευταίο σχολίασε πως η Γερμανία δεν θέλει να εμπλακεί τόσο σκληρά στον πόλεμο κάνοντας λόγο για “μονοπρόσωπες αποφάσεις” που εγκυμονούν κινδύνους.

Στη σύσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχαν οι τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, ο πρώην Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαγγέλης Καλπαδάκης

Επίσης, με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας ζητούν επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων με αφορμή την πληροφόρηση από τον Γερμανό Καγκελάριο για την αποστολή βαρέος οπλισμού στην ΟΥκρανία και την αντικατάστασή του με γερμανικό.

-Ad-