Τσίπρας: Τα δήθεν εσωκομματικά μέτωπα είναι κατασκευάσματα αυτών που πιστεύουν στα κόμματα-νεκροταφεία ιδεών

Καθησυχαστικά μηνύματα προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτίστως προς εκείνους που ανησυχούν μήπως η Κουμουνδούρου “πνιγεί” στην εσωστρέφειά της και δεν ασχοληθεί με την ουσία της πολιτικής έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξή του στον “Νεολόγο Πατρών” ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτώμενος για το εσωκομματικό μέτωπο στην Κουμουνδούρου σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς την λειτουργία των τάσεων στο κόμμα λέγοντας: “Τα δήθεν εσωκομματικά μέτωπα είναι κατασκευάσματα αυτών που πιστεύουν στα κόμματα-νεκροταφεία ιδεών. Θα ήταν αφύσικο άλλωστε, σε μία τέτοια συγκυρία στην Ελλάδα και διεθνώς, όπου η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, ένα πολιτικό κόμμα του δικού μας χώρου να μην συζητά, να μην επερωτά, να μην σταματά να αναζητά διαρκώς τρόπους ώστε να διαμορφώνει την πολιτική του πιο αποτελεσματική για την κοινωνία”.

Εκ παραλλήλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβη στην εκτίμηση ότι με βάση τις κινήσεις της κυβέρνησης δεν μπορούν να αποκλειστούν πρόωρες εκλογές, εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι η επιλογή μίας πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση θα είναι πλειοψηφική.

Αυτό που έχει σημασία και προκύπτει από την ίδια συνέντευξη είναι πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείχνει ιδιαίτερα ανησυχία για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν μεγάλη την διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία. Σημειωτέον ότι λίγες ώρες προτού δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco που δείχνουν την απόσταση ως προς την πρόθεση ψήφου στις 15 μονάδες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απάντησε για τις μετρήσεις της κοινής γνώμης:

“Όταν η κρίση επιδρά με τέτοια σφοδρότητα στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών, είναι δεδομένο ότι το τελευταίο πράγμα που τούς απασχολεί-μόλις ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές-είναι τί θα ψηφίσουν. Nομίζω πάντως ότι είναι καταγεγραμμένη η εκθετική αύξηση της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ζητήματα της πανδημίας και την οικονομίας”. Γίνεται σαφές πως στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωροούν πως όταν η πανδημία ολοκληρώσει τον κύκλο της τότε θα αποτυπωθούν και στις δημοσκοπήσεις οι “καταστροφικές” όπως τις χαρακτηρίζουν πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκαλώντας μία νέα δυναμική στις εξελίξεις.

-Ad-