Τσίπρας: Τα μπρος πίσω του Μητσοτάκη σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές καταδεικνύουν την αναξιοπιστία του

Στην Ικαρία συνεχίζει αύριο την διήμερη περιοδεία του στο βορειοανατολικό Αιγαίο που ξεκίνησε από τη Σάμο ο Αλέξης Τσίπρας ασχέτως τού ότι ο πρωθυπουργός σήμανε με τις δηλώσεις του λήξη συναγερμού σε ό,τι αφορά την προοπτική των εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι όλα τα στελέχη πρέπει να κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς και να αξιοποιήσουν πολιτικά και το καλοκαίρι καθώς τα μπρος πίσω του κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές καταδεικνύουν την αναξιοπιστία του και την υλοποίηση ενός σχεδιασμού που εξυπηρετεί  αποκλειστικά τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Κατά την Κουμουνδούρου η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού πως θα εξαντλήσει την τετραετία αναλαμβάνοντας μάλιστα και το πολιτικό ρίσκο δείχνει πως βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο. Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην αλλαγή στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο ίδιος έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να βρει κάποιο “δημοσκοπικό ξέφωτο”, αντιθέτως οι πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έχει περαιτέρω φθορά καθώς ακολουθεί ένας ιδιαίτερα δύσκολος χειμώνας με τιμαριθμικές πιέσεις και συνέχιση της ενεργειακής κρίσης.

Κατά την ερμηνεία της Κουμουνδούρου εάν η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν αυτή που αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης ο πρωθυπουργός δεν θα είχε κανένα δίλημμα να οδηγήσει την χώρα στις κάλπες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όμως σύμφωνα με παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας ότι η κατάσταση για το κόμμα του θα επιδεινώνεται επιθυμεί να “κάψει” την απλή αναλογική οδηγώντας την χώρα σε δεύτερες, ακόμη και τρίτες εκλογές προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν υποτιμούν καθόλου τα σενάρια που εμφανίζουν το Μαξίμου να σκέφτεται να ενεργοποιήσει εκ νέου το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, προκειμένου να ψηφιστεί ένα νέο σύστημα ενισχυμένης αναλογικής που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ΝΔ. Σημειωτέον πως στην αρχή της θητείας της κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άλλαξε τον εκλογικό νόμο, καταργώντας την απλή αναλογική και τώρα φέρεται να συζητεί την κατάργηση του δικού της νόμου χωρίς καν να έχει εφαρμοστεί.

Όπως και να’ χει η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα και γι’ αυτό συνεχίζει απερίσπαστη το πρόγραμμά της που θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει σε συγκέντρωση στο Περιστέρι την ερχόμενη Τρίτη σε μία εκδήλωση για την οποία γίνεται κινητοποίηση σε όλη την Αττική.

-Ad-