Τσίπρας: Τα τρία πράγματα που θα γίνουν από την πρώτη ημέρα της προοδευτικής κυβέρνησης

Τη βεβαιότητά του για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εκλογές της 21ης Μαϊου και τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά όπου μίλησε απόψε. Μάλιστα ανακοίνωσε πως η Κουμουνδούρου έχει έτοιμη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την πρώτη μέρα της προοδευτικής κυβέρνησης, η οποία περιλαμβάνει τρία άρθρα: α. Αναστολή όλων των πλειστηριασμών α’ κατοικίας μέχρι να θεσπιστεί νέος νόμος β’ Μείωση του ΦΠΑ για τα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή και του ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτερο ευρωπαϊκό όρο και γ. Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια για τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να δείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όχι μόνο έχει πρόγραμμα αλλά συγχρόνως έχει ιεραρχήσει και τις προτεραιότητές του για να κυβερνήσει με δικαιοσύνη επαναφέροντας την κανονικότητα στη χώρα. “Θέλω να είμαι ειλικρινής. Το πρόγραμμά μας θα κοστίσει ακριβά. Στα funds που δεν θα κερδοσκοπούν βγάζοντας σε πλειστηριασμό τα σπίτια, στις εταιρείες ενέργειας που έχουν βγάλει πάνω από 6 δισ ευρώ υπερκέρδη και στους εργοδότες που μαζεύουν τους εργαζόμενους δίπλα στους υπουργούς και τους απειλούν επειδή θα χάσουν τις απευθείας αναθέσεις των 10 δισ. ευρώ” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του.

Την ίδια ώρα ελάμβανε χώρα προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο για την “Ημέρα της Ευρώπης” την οποία ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν άφηνε ασχολίαστη καθώς όπως επισήμαιναν στελέχη του έγινε μία ημέρα μετά από ένα ακόμη ευρωπαϊκό χαστούκι προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως προς το κράτος δικαίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης διασύρει την χώρα διεθνώς και πως η Ελλάδα επί Μητσοτάκη έχει καταντήσει να είναι μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη και να φιγουράρει δίπλα σε χώρες όπως η Ουγγαρία του Όρμπαν. Τονίζουν πως είχε προηγηθεί και η ετήσια κατάταξη των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην θέση 107 στην παγκόσμια κατάταξη.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση της PEGA συμπεραίνει αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είχε επισημάνει από καιρό: Ότι ΕΥΠ και Predator αποτέλεσαν ένα ενιαίο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων που φτάνει στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου. Συγκεκριμένα, σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό Predator αναφέρει ότι αξιοποιήθηκε ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Περιγράφει δηλαδή μια καθεστωτική λειτουργία που σκοπό είχε την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων σε βάρος του γενικού συμφέροντος και κατά παράβαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου.