Τσίπρας: Τέσσερις άξονες στήριξης της εστίασης – Προβληματισμός από τους καταστηματάρχες

“Ούτε να το σκέφτεστε” διαμηνύει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Ντομπρόφσκις για αυστηρή εποπτεία στην χώρα μας που ξυπνούν μνήμες λιτότητας, ύφεσης και μνημονίων.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου ενεργοποιεί το σχέδιό της για επικοινωνιακή προβολή του προγράμματός της “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ” που αποσκοπεί στην στήριξη της οικονομίας με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει την αρχή εξορμώντας στην Καισαριανή για δια ζώσης συζήτηση με τους καταστηματάρχες.

Η επιχείρηση εξωστρέφειας τίθεται σε εφαρμογή και τις επόμενες ημέρες την σκυτάλη θα πάρουν και οι τομεάρχες του κόμματος τόσο με εξορμήσεις τους στην περιφέρεια όσο και με την συμμετοχή τους σε διαδικτυακές εκδηλώσεις όπου και θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις λεπτομέρειες του οικονομικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας συνομιλώντας με εστιάτορες της Καισαριανής αναφέρθηκε στο πακέτο που αποτελεί την πρόταση της Κομισιόν για τη χώρα μας λέγοντας πως από την στιγμή που θα υπάρξει “είναι θέμα πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να μην στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενδεχομένως έναντι άλλων επιχειρήσεων που παίρνουν σιγά σιγά σημαντική στήριξη”.

Εκ παραλλήλου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει ξεκάθαρες απαντήσεις από τα ευρωπαϊκά όργανα και από τους πολιτικούς του φίλους αναφορικά με τις δηλώσεις Ντρομπρόβσκις για αυστηρή εποπτεία (ως συνέπεια του πακέτου) σχολιάζοντας πως ο ρόλος του πρωθυπουργού-θεατή βλάπτει τη χώρα και τους πολίτες της.
Επίσης με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατήγγειλε τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τα εργαλεία ρευστότητας του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και της επιστρεπτέας προκαταβολής τονίζοντας πως η στήριξη για επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό θα μπορούσε να ανέρχεται σε 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο με ανώτατο όριο ενίσχυσης τις 100.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζητώντας με τους επιχειρηματίες διαπίστωσε τον προβληματισμό και την απογοήτευσή τους για τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση “η κρατική χρηματοδότηση δεν είναι ούτε για ζήτω” -είπαν ορισμένοι και επανέλαβε τους τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματος “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ”.

-Ο πρώτος αφορά την ενίσχυση της εργασίας: “Εμείς λέμε ότι δεν είναι σωστό αυτήν την ώρα να επιδοτείται η αναστολή της εργασίας αλλά η ίδια η εργασία” είπε σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση να επιδοτεί το κράτος τις ασφαλιστικές εισφορές συν το 40% του μισθολογικού κόστους.

-Ο δεύτερος άξονας αφορά την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, στα 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, με την μορφή επιδότησης και όχι επιστρέπτέας ενίσχυσης

-Ο τρίτος άξονας όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνδέεται με τη μείωση της φορολογίας με τη μείωση της προκαταβολής φόρους στο 50% και εκτάκτως για τη περίοδο που διανούουμε στο 6% στον ΦΠΑ στην εστίαση.

-Ο τέταρτος άξονας αφορά τις εγγυήσεις, δηλαδή την δυνατότητα στις μιρκομεσαίες επιχειρήσεις της εστίασης και όχι μόνο, να έχουν πρόσβαση σε φθηνό και εύκολο δανεισμό με υψηλό ποσοστό εγγυοδοσίας από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: “Οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την αβεβαιότητα και τα αδιέξοδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες τους και κωφεύει μπροστά στα αιτήματά τους.

-Ad-