Τσίπρας: Τέτοιο σκάνδαλο μόνο ο Μητσοτάκης και οι φίλοι του

Ραντεβού στη Βουλή για σκάνδαλα της ΝΔ εν μέσω πανδημίας δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει με αφορμή το περίφημο «Σκοιλ Ελικικού» με τα προγράμματα κατάρτισης των ΚΕΚ πως θα οδηγήσει τον πρωθυπουργό στη Βουλή «θέλει δεν θέλει να δώσει απαντήσεις».

Μία ημέρα μετά την ανάρτηση αντιπολιτευτικών σκίτσων σε επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη και για το σκάνδαλο με τις …ασυναρτησίες που περιλαμβάνουν τα προγράμματα κατάρτισης για τα voucher των 600 ευρώ σε επιστήμονες!

«Η ΝΔ μάς έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια» επισημαίνει με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα για να προσθέσει πως «σκάνδαλο όμως όπως το «Σκόιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων κατάρτισης με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κύριος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν καινα πραγματοποιήσουν».

Προσθέτει πως τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δις ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στην σημερινή κυβέρνηση και προειδοποιεί πως ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μία περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσει και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια» …

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως αυτό που έχει αξία τούτη την ώρα είναι να μιλήσουμε επί της ουσίας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει άμεσα να γίνουν και παράλληλα να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από την πανδημία «διότι η επόμενη μέρα θα είναι διαφορετική». Προσθέτει πως ο τρόπος που συμπεριφέρεται η κυβέρνηση στη μεσαία τάξη καταδεικνύει πόσο υποκριτικό ήταν το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ και επισημαίνει πως «οι επιστήμονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουμε καν το δικαίωμα στο λειψό επίδομα των 800 ευρώ, ενώ έχουμε και την περίεργη διαμεσολάβηση των ΚΕΚ».

Παράλληλα θίγει και το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας διερωτώμενος που βρίσκονται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να απαντήσουν στις «διαρροές των Βρυξελλών» που θέλουν την άρση της για να θυμίσει πως η κυβέρνηση απέρριψε σχετική πρόταση για παράταση του πλαισίου προστασίας ως το τέλος του 2020.

Να σημειωθεί ότι την Μεγάλη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει πως θα προκαλέσει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το πού κατευθύνθηκε το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «χυδαιότητα» σχολιάζοντας το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί το επίσημο σάιτ της ελληνικής κυβέρνησης για κομματική προπαγάνδα με σκίτσα, καταφέρνοντας να τον καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι σκιτσογράφοι που μόνο ως ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να κατηγορηθούν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.

Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.

Καλή Ανάσταση!

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10158364378678054