Τσίπρας: Θα ξαναφέρουμε στον τόπο τη δικαιοσύνη

To πρωί κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για ύβρεις και εξυπνάδες και το μεσημέρι για υπερφίαλες κραυγές.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να μπει στην ουσία των αναφορών του πρωθυπουργού σε αριστερούς που πίνουν σαμπάνια και τρώνε χαβιάρι αλλά και στα όσα είπε για …κουβαδάκια και προτίμησε κατά την περιοδεία του στην Πέλλα να απαξιώσει το περιεχόμενό τους λέγοντας πως οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα. Και τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της Πέλλας στους οποίους και ανέφερε πως στην υπαρξιακή αγωνία τους “θα πρέπει να απαντήσουμε με σχέδιο και προτάσεις και όχι με υπερφίαλες κραυγές” σχολιάζοντας πως αυτό που πρέπει να γίνει πρώτο είναι “να σταματήσουμε τη ρεμούλα”. Τόνισε πως ο μηχανισμός της αισχροκέρδειας μπορεί να παταχθεί μόνο με πολιτική βούληση και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Δεν θα σάς υποσχεθώ ότι θα κάνω θαύματα γιατί δεν είμαστε θαυματοποιοί, αυτό που μπορούμε να σάς υποσχεθούμε είναι ότι θα ξαναφέρουμε στον τόπο αυτό που έχει χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια, τη δικαιοσύνη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πρωτοφανή την κατάσταση που βιώνει ο τόπος και προέταξε ως προτεραιότητα το να μπει φραγμός στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, στο να επανέλθει η δικαιοσύνη και με σχέδιο να δημιουργηθούν υποδομές για τους αδύναμους τους παραγωγούς και τη μεσαία τάξη που λεηλατείται από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια. Αναφερόμενος ειδικά στον αγροτικό κόσμο σημείωσε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η τεράστια διαφορά της τιμής των προϊόντων από το χωράφι με αυτή που βλέπει στο ράφι ο καταναλωτής. Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα έχει και εδώ αρνητική πρωτιά καθώς είναι η χώρα με τους μικρότερους μισθούς, με τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη, με υψηλότερη τιμή ρεύματος και την υψηλότερη ψαλίδα ανάμεσα στην τιμή που έχει το αγροτικό προϊόν στο χωράφι σε σχέση με αυτή που βρίσκουμε στο ράφι. “Μεσοσταθμικά είναι 300%” είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε για επαναδιαπραγμάτευση και αναδιανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου να στηριχθεί η αγροτική πολιτική.