Τσίπρας: Την απάντηση την έχει πάντα η Δημοκρατία και τα αδιέξοδα τα λύνει ο ελληνικός λαός

“Την απάντηση στα πιο δύσκολα ερωτήματα την έχει πάντα η Δημοκρατία και τα αδιέξοδα τα λύνει ο ελληνικός λαός”.

Από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να ζητήσει ευθέως εκλογές είπε ότι πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλιστα τόνισε πως η Θεσσαλονίκη είναι η ιδανική αφετηρία για έναν “ασυμβίβαστο αγώνα, αντίστασης και δημοκρατίας” λέγοντας ότι είναι μία πόλη ορόσημο για την πολιτισμική, ιστορική και αγωνιστική ταυτότητα του λαού μας. Κάλεσε δε τους πολίτες “να θυμώσουμε” καθώς μπορεί να βάλαμε πλάτη για να σωθεί η χώρα αλλά “ως εδώ”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολόκληρη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν δομημένη για να οδηγεί στην αναγκαιότητα της αλλαγής κυβέρνησης ώστε να εφαρμοστεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βελτιώσει τις ζωές των τωρινών και των επόμενων γενιών.

Από τη Θεσσαλονίκη λοιπόν, κι ενώ άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για την ανεπιτυχή διαχείριση της πανδημίας αλλά και το γεγονός ότι επιρρίπτει τις ευθύνες σε 11 εκατομμύρια πολίτες διχάζοντας είπε με νόημα: “Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κύριο Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ”.

Επί της ουσίας λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπει σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο κι ότι από εδώ και πέρα θα κάνει ό,τι μπορεί για την απομάκρυνση της κυβέρνησης της ΝΔ καθώς σήμερα δεν είμαστε πλέον στην πρώτη φάση (της πανδημίας). Είπε δε χαρακτηριστικά πως ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή χρειάζεται μία ηγεσία που να μπορεί να πείθει και να ενώνει τον λαό σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη που διχάζει. Για τον ίδιο το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι το “τί κάνουμε”. Η απάντησή του ήταν πως το πρώτο είναι η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση της παρακμής το συντομότερο, “για να μην γκρεμίσουν περισσότερα, για να μην επικρατήσει η αίσθηση της απόγνωσης και της παραίτησης σε όλη την κοινωνία”.

Προέβλεψε ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης καταφύγει σε πρόωρες εκλογές “θα φάει τα μούτρα του” κι επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πιο ώριμος, πιο αποφασισμένος και πιο έτοιμος για να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Για πρώτη φορά σε δημόσια ομιλία του είπε ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εντιμότερη που πέρασε σ’ αυτόν τον τόπο” για να μιλήσει για “καθαρά πρόσωπα που ποτέ δεν είχαν ούτε θα έχουν χορηγούς και προστάτες”. Είπε χαρακτηριστικά πως “έφαγαν τον κόσμο να στήσουν ειδικά δικαστήρια, αλλά δεν βρήκαν ούτε μία κατηγορία να μάς προσάψουν. Γύρισαν τον κόσμο ανάποδα και δεν βρήκαν ούτε ένα ευρώ δημοσίου χρήματος να αμφισβητείται από την κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ”.