Τσίπρας: Το «μήνυμα» σε Ανδρουλάκη και η δέσμευση για την πρώτη κατοικία

Με ξεκάθαρο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να σταματήσει την καχυποψία που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί και να θεωρεί τον Νίκο Ανδρουλάκη εκβιαζόμενο.

Στη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Τρίτης o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία διασαφήνισε πως δεν θεωρεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε ομηρία.

“Η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια αλλά μπορεί να μπερδεύεται κανείς, Να το ξεκαθαρίσω. Δεν πιστεύω ότι ο κ. Ανδρουλάκης με την στάση που έδειξε, δείχνει ότι είναι ή θέλει να είναι σε ομηρία. Να είναι εκβιαζόμενος. Ανέδειξε το θέμα, πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επομένως μακριά από εμάς η αντίληψη ότι εμείς θέλουμε να υπονοήσουμε οτιδήποτε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μ’ αυτόν τον τρόπο επιχείρησε άνοιγμα προς την Χαριλάου Τρικούπη διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί και να εκβιάζεται. Πρόσθεσε πως είναι άλλο θέμα με πολιτική χροιά το να θέλει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εκείνον που τον παρακολουθούσε και επανέλαβε ότι ο κ. Ανδρουλάκης λέει το ίδιο που λέει κι αυτός, ότι δηλαδή μπορούμε να έχουμε κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Όμως, πρόσθεσε για να έχουμε προοδευτική διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κερδίσει τις εκλογές.

“Πιστεύω στην κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας που θα είναι και κυβέρνηση των νικητών” είπε σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί προϋπόθεση για σταθερή και μακράς διάρκειας κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως δεν αποτελούν πλέον ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του εκλογικού αποτελέσματος τονίζοντας μάλιστα πως οι εκλογές θα κριθούν στον αριθμό όσων θα πάνε στην κάλπη. Έδωσε δε ιδιαίτερη σημασία στην ψήφο των νέων ανθρώπων μιλώντας για “εκλογές μεγάλων εκπλήξεων”. Παρατήρησε δε ότι μία ενδεχόμενη και απευκταία νίκη του Κ. Μητσοτάκη θα είναι κάτι πολύ άσχημο για τη χώρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την προστασία της πρώτης κατοικίας τονίζοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι το πώς θα αποτραπεί η οδυνηρή προοπτική των πλειστηριασμών για την πλειοψηφία της μεσαίας τάξης. Παράλληλα, ανέφερε πως ο πτωχευτικός κώδικας της ΝΔ πρέπει να αποσυρθεί, μαζί με την προσωπική του δέσμευση για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και για ρυθμίσεις που θα αφορούν τις υποχρεώσεις των servicers.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέρησε 7 δισ. ευρώ από αυτούς καταργώντας την 13η σύνταξη και μειώνοντας τα αναδρομικά από τους δικαιούχους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στουρνάρας: Πρόκληση για τις τράπεζες η αναβάθμιση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου
7 Οκτωβρίου, 2024
Nέο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον θα διορίσει η Μόσχα
7 Οκτωβρίου, 2024
Μελόνι: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται, αλλά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο
7 Οκτωβρίου, 2024
Τζένιφερ Λόπεζ: Η μουσική έχει τη δύναμη να θεραπεύει
7 Οκτωβρίου, 2024
Στη φυλακή 31χρονος που διέρρευσε φωτογραφίες της πρώην του και την εκβίαζε ζητώντας 40.000 ευρώ
7 Οκτωβρίου, 2024
Εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: 25χρονη εγκλωβίστηκε σε πρέσα
7 Οκτωβρίου, 2024
Υπό έλεγχο η φωτιά σε κτίριο του Πειραιά – Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» την πόλη
7 Οκτωβρίου, 2024
Τι λένε οι γονείς του 14χρονου που έπεσε από ταράτσα οικοδομής
7 Οκτωβρίου, 2024
Η Υεμένη εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο προς το κεντρικό Ισραήλ
7 Οκτωβρίου, 2024
Νέες φωτογραφίες από το μοιραίο παιχνίδι λούνα παρκ στη Χαλκιδική
7 Οκτωβρίου, 2024