Τσίπρας: Το παγόβουνο των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται

Μία ημέρα μετά τη σαφή προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν την αλήθεια για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, ήρθαν οι αποκαλύψεις για την παγίδευση του κινητού του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστου Σπίρτζη από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η καταγγελία Σπίρτζη συνοδεύτηκε από κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο και αυτομάτως δημιουργεί το ερώτημα για το εάν ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθήθηκε και από την ΕΥΠ. Το ερώτημα θεωρείται εύλογο καθώς οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Κουκάκης που αποδεδειγμένα τα κινητά τους είχαν επιμολυνθεί από το Predator και μάλιστα με το ίδιο link που στάλθηκε μέσω sms στον Χρήστο Σπίρτζη έχουν παρακολουθηθεί και από την ΕΥΠ.

Εκ των πραγμάτων, στοιχείο που έθιξε στη δήλωσή του και ο Χρήστος Σπίρτζης η δική του παρακολούθηση σημαίνει ότι οι υποκλοπείς άκουγαν και τις συνομιλίες που είχε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και με άλλους τομεάρχες και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη και δημοσιογράφους. Επιπλέον, με δεδομένο ότι το κακόβουλο λογισμικό έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα του κινητού που έχει επιμολύνει παρακολουθούνταν ακόμη και οι κομματικές συνεδριάσεις ή οι κλειστές συζητήσεις που γίνονταν στην Κουμουνδούρου. Δηλαδή όπως και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούνταν εν προκειμένω το σύνολο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπήρχαν έντονες εσωκομματικές διεργασίες λόγω του συνεδρίου που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο για τα τέλη Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι η επιμόλυνση του κινητού του Χρήστου Σπίρτζη έγινε πιθανότατα στις 19 Νοεμβρίου, δηλαδή τις ίδιες ημέρες που με την ιδιότητα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη είχε εκδώσει ανακοινώσεις και είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό μαζί με άλλους βουλευτές με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις που διενεργεί η ΕΥΠ.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. “Το παγόβουνο των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση” σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζητεί από τον κ. Τασούλα να καλέσει τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε εκείνος με τη σειρά του να την συγκαλέσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες ώστε να κληθούν σε ακρόαση α. Ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, β. Η εισαγγελέας στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και γ. ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.