Τσίπρας: Τροπολογία για τεστ ανεμβολίαστων και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Μία ακόμη πρωτοβουλία για την κρίση της πανδημίας ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας με την κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει την επέκταση του μέτρου της επίδειξης τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποσκοπεί πρωτίστως στην προστασία των ηλικιωμένων πολιτών που εκκλησιάζονται ακόμη και εκείνων που έχουν εμβολιαστεί καθώς εκτίθενται σοβαρά στον κίνδυνο του κορωνοϊού λόγω της αυξημένης διασποράς που παρατηρείται στους κλειστούς χώρους.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι για ψηφοθηρικούς λόγους η κυβέρνηση εξαίρεσε τις εκκλησίες από την υποχρέωση επίδειξης ράπιντ τεστ για τους ανεμβολίαστους μέτρο που ισχύει για όλους τους άλλους χώρους ακόμη και τις τράπεζες και τις δημόσιες υπηρεσίες. Εξ αυτού του λόγου ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του με την οποία προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας επιμένει πως την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός πως η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών την φέρει αποκλειστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς “την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρους, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επιδιώκει να στριμώξει και να εκθέσει πολιτικά την κυβέρνηση καταδεικνύοντας πως δεν την ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή αλλά το μοναδικό κριτήριο των αποφάσεών της είναι το πολιτικό κόστος.

Γι’ αυτό και από την Κουμουνδούρου ρωτούν επίμονα εάν η απόφαση για την εξαίρεση των θρησκευτικών χώρων από την επίδειξη ράπιντ και μοριακών τεστ για τους ανεμβολίαστους ήρθε κατόπιν εισηγήσεως των επιστημόνων. Και θυμίζουν ότι ο προ ημερών ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επαίρονταν ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση και όχι οι γιατροί και οι επιστήμονες.

ΜΙλώντας στη Βουλή ο τομεάρχης ΥΠοδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς είπε ότι “θα περίμενε και από τους επιστήμονες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έχουν αναλάβει το δύσκολο πεδίο της εκπροσώπησης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μιλήσουν και να πουν τι πήγε στραβά. Διότι το τελευταίο μίλι που μάς έλεγε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει τελειώσει ακόμη”