Τσίπρας: «Βολές» σε Μητσοτάκη για ανασχηματισμό, Αποστολάκη και ασφαλιστικό

Στη Βουλή εστιάζεται το ενδιαφέρον μετά το “φιάσκο” του κυβερνητικού ανασχηματισμού όπου και θα ψηφιστεί (Πέμπτη) το νομοσχέδιο για το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στην επικουρική ασφάλιση.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην ομιλία του να κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο νομοθέτημα που θέτει όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα, ( και τους τωρινούς και τους μελλοντικούς συνταξιούχους) αλλά κατά τις πληροφορίες δεν θα σταθεί εκεί.

Στην πρώτη του παρέμβαση από του βήματος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά για όσα συνέβησαν περί τον ανασχηματισμό με επίκεντρο το πρόσωπο του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός επεδίωξε να εγκλωβίσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας μέσω ενός πολιτικού και επικοινωνιακού τεχνάσματος διεμβολισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα πει επομένως κατά τις πληροφορίες ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια συνεννόησης ή συναίνεσης από πλευράς του Μεγάρου Μαξίμου αντιθέτως ο σχεδιασμός ήταν να προκληθεί κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παγιδευθεί σε μία δήθεν απόπειρα συνεννόησης που δεν ήθελε η ίδια η κυβέρνηση όπως αναφέρουν δημοσίως και υπουργοί της.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στην τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας η οποία κατά την Κουμουνδούρου πιστοποιεί ότι στο εξής η ακροδεξιά και η πολιτική μισαλλοδοξία θα δίνουν τον τόνο σε ένα ευαίσθητο τομέα που απαιτεί πίστη και αφοσίωση στο δημόσιο σύστημα και πολιτικές καθολικής κάλυψης και εξάλειψης των ανισοτήτων ειδικά σε περίοδο πανδημίας. Δεν αποκλείεται επομένως να πει ότι ο κύριος Μητσοτάκης αναλαμβάνει πλέον προσωπικά την ευθύνη για την πλήρη υπονόμευση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ και της δημόσιας υγείας στη χώρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η επιλογή Πλεύρη δείχνει και την επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κορύφωση της πανδημίας σε μία σκληρή γραμμή ιδιωτικοποιήσεων στο ΕΣΥ και μετωπικής σύγκρουσης με όσους υπερασπίζονται τη δημόσια περίθαλψη και την υγεία ως κοινωνικό αγαθό.