Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, επισημαίνοντας σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και παραλληλίζοντας την κατάσταση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση υπέρ των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, τονίζοντας ότι οι αντιδράσεις τους αντανακλούν υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.
Σε γραπτή δήλωσή του, καυτηριάζει το υψηλό κόστος παραγωγής, τη διαφορά τιμών από το χωράφι στο ράφι, καθώς και το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Παράλληλα, υπενθυμίζει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για στήριξη των αγροτών μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων και αναφέρει τις τεράστιες ζημιές από την ευλογιά των προβάτων, με αποζημιώσεις μόλις 15 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Τσίπρας παραλληλίζει την κατάσταση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφέροντας τους «φραπέδες» και τους «χασάπηδες», και διερωτάται αν οι αγρότες που διεκδικούν το δίκιο τους μπορούν να θεωρηθούν εγκληματική οργάνωση.
Όπως επισημαίνει, πραγματικοί υπεύθυνοι για την κατασπατάληση των χρημάτων των αγροτών είναι όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όσοι εμπλέκονται στις υποκλοπές, στις απευθείας αναθέσεις και όσοι αφήνουν τα καρτέλ να αγοράζουν φτηνά και να πουλάνε ακριβά στους καταναλωτές.















