Τσιτσιπάς: «Ο Σαποβάλοφ ήταν απλά καλύτερος»

Με ήττα ξεκίνησε η ελληνική ομάδα τις υποχρεώσεις της στο «παρθενικό» ATP Cup, η «αυλαία» του οποίου άνοιξε σήμερα σε τρεις πόλεις της Αυστραλίας (Μπρισμπέιν, Περθ και Σίδνεϊ).

Ο Καναδάς νίκησε τη «γαλανόλευκη» με 3-0, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να γνωρίζει την ήττα στον αγώνα του με τον Ντένις Σαποβάλοφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος είναι Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του, καθώς δήλωσε μετά τον αγώνα: «Το σερβίς του ήταν καλύτερο από το δικό μου και, σε μερικούς πόντους στο τάι μπρέικ, δεν δούλεψα αυτό που έπρεπε να κάνω και δεν είχα μια καθαρή εικόνα του πως πρέπει να παίξω. Σήμερα ήταν απλά καλύτερος στο να παίρνει αποφάσεις και έκανε τα πράγματα καλύτερα από μένα».

Από την πλευρά του, ο Σαποβάλοφ (Νο 15 στον κόσμο) έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά, έναντι του οποίου μετράει πλέον 3 νίκες σε 4 αγώνες σε επίπεδο ATP. «Είναι πάντα εκπληκτικό να είσαι μέλος της ομάδας και να αισθάνεσαι σαν ομάδα. Είναι πολύ σπάνιο στο ATP Tour, γι’ αυτό σίγουρα το αγαπώ και πάντα αισθάνομαι σαν να απολαμβάνω αυτή την ατμόσφαιρα. Επομένως, ναι, είμαι πραγματικά χαρούμενος με το αποτέλεσμα σήμερα» δήλωσε ο 20χρονος Καναδός και συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι σίγουρα μια τεράστια νίκη για μένα. Προφανώς, (σ.σ. ο Τσιτσιπάς) είχε ένα απίστευτο τέλος στη σεζόν και είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Παίζει εξαιρετικά. Επομένως, το να νικήσω έναν παίκτη σαν κι αυτόν στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς είναι πραγματικά ιδιαίτερο για μένα. Σημαίνει πολλά. Νομίζω ότι σήμερα το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, απλά προσπαθούσα να κάνω συνεχώς το παιχνίδι μου, να συνεχίζω να παίζω κάθε πόντο και να περιμένω τις πιθανότητές μου και θεωρώ ότι εκμεταλλεύτηκα πολύ καλά τα τάι μπρέικ».

-Ad-