Τζάκρη: Δεν πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς

Τι είπε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

«Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη για πλατιά απεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και στον πολιτικό προοδευτικό χώρο. Στο κάλεσμα αυτό χωράνε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η Πλεύση Ελευθερίας κι όχι η Νέα Αριστερά, που αποτελεί ένα απονομιμοποιημένο λαϊκίστικο μόρφωμα, όπως έχει πει κι ο πρόεδρος», επεσήμανε η κυρία Τζάκρη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο του κοινού ψηφοδελτίου, άλλωστε όταν λέμε συναίρεση εννοούμε συγχώνευση των κομματικών σχηματισμών και δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κοινό πρωθυπουργό από την κοινή βάση όλων των κομμάτων».

Σε ερώτηση περί υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε πριν από έναν χρόνο μετά από 15 χρόνια προεδρίας, επομένως δεν θεωρείται πιθανόν κάτι τέτοιο, συμπληρώνοντας ότι «δεν είναι καθόλου εν αποστρατεία, έχει διεθνή ακτινοβολία και θα μπορούσε να διεκδικήσει έναν περισσότερο ενεργό ρόλο στην Ευρώπη».

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε «οδυνηρή» την «περιδίνηση στην οποία βρίσκεται», ευχόμενη να βγει σύντομα από την κατάσταση που αντιμετωπίζει, καθώς η εσωστρέφεια δεν κάνει καλό στη δημοκρατία».