Τζάκρη: Δεν θα πάει καλά το εγχείρημα των 11

Τη δημοσκοπική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί εντός κι εκτός κόμματος μετά την αποχώρηση κυρίως των «11» και τη δημιουργία νέας Κ.Ο σχολίασε η Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στο Mega.

«Η δημοσκοπική εικόνα και η εσωκομματική εικόνα είναι αλληλένδετες. Δεν μπορεί να έχει κανείς μία σαφή εικόνα από πού ξεκινά η προσπάθειά μας σε αυτή τη φάση. Πρέπει να μετρηθούμε ποσοτικά και ποιοτικά στην νέα φάση, να δει ο κόσμος της Κεντροαριστεράς τι μπορεί να περιμένει από μας. Δεν μπορεί κανείς να έχει σαφή εικόνα για τις πλήρεις πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη. Όσα συμβαίνουν είναι ένας παρατεταμένος επίλογος της διπλής συντριβής του καλοκαιριού, της παραίτησης του κ. Τσίπρα, της διπλής διάσπασης που ακολουθήσε και η επιλογή των μελών μας δεν έγινε σεβαστή. Δεν ανησυχώ που η ανάδυση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ή δεν έχει αποτυπωθεί δημοσκοπικά. Θα ανησυχώ αν δω ότι το καινοτόμο πνεύμα που βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο κούρασε ή κουράστηκε και δεν συνεχίζει με την αρχική του ορμή. Αυτό θα φανεί τώρα που μένουμε απερίσπαστοι», υπογράμμισε η κα Τζάκρη.

Όσον αφορά στη νέα Κ.Ο των «11» εξαπέλυσε πυρά λέγοντας πως το μόνο που κατάφερα ήταν να αφαιρέσουν την αντιπολίτευση από την αντιπολίτευση, και το πέριβάλλον πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΊΝΑΙ πολύ πιο ήσυχο και συνεκτικό.

Στο ερώτημα αν έχει «μεταλλαχθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου, η κα Τζάκρη απάντησε: «Όλα αυτά τα στελέχη ήταν παρόντα όταν αποφασίσαμε το οδικό χάρτη για την επικύρωση της διαδικασίας της εκλογή του προέδρου, και οι 2 εξ αυτών ήταν συνυποψήφιοι του κ. Κασσελάκη. Σε κανένα σημείο δεν θυμάμαι να αμφισβητούν την εκλογική διαδικασία ούτε πριν ούτε μετά την ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι το αίτιο της αποχώρησης δεν έχει να κάνει με τη διαδικασία εκλογής αλλά με το αποτέλεσμα. Όλο αυτό μοιάζει με άρνηση αποδοχής της ήττας τους. Οριστική εκτίμηση για το εγχείρημα των 11 θα έχουμε στην επόμενη εκλογική διαδικασία κάθε είδους. Δεν θα πάει καλά το εγχείρημα των 11».

Για την επιστολική ψήφο: «είπαμε ότι η διαδικασία διευκόλυνσης της ψήφου είναι θετικές. Θεωρώ ότι είναι άλλη μία υποκριτική πράξη του κ. Μητσοτάκη που φοβάται τις ευρωεκλογές», κατέληξε η κ. Τζάκρη.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και το αφορολόγητο, η κ. Τζάκρη ανέφερε πως, «η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών δεν είναι φοροφυγάδες, οι περισσότεροι δεν βγάζουν ούτε αυτά. Θα πρέπει να φορολογούνται όλοι με έναν ενιαίο συντελεστή ανάλογα με τα εισοδήματά τους, κι όλοι να ελέγχονται».