Τζάκρη για Πωλ Σαρμπάνη: Έφυγε ένας σπουδαίος Έλληνας της Διασποράς

«Έφυγε ένας σπουδαίος Έλληνας της Διασποράς», δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη για τον θάνατο του Πωλ Σαρμπάνη.

«Απεβίωσε ο Πωλ Σαρμπάνης, ο πιο εμβληματικός Ελληνοαμερικανός Πολιτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωση της η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη:

«Έφυγε ένας σπουδαίος Έλληνας της Διασποράς.
Απεβίωσε ο Πωλ Σαρμπάνης, ο πιο εμβληματικός Ελληνοαμερικανός Πολιτικός.
Από σήμερα η Ελλάδα δεν έχει πια την πιο δυνατή φωνή της στην Ουάσιγκτον. Ο Πωλ Σαρμπάνης για δεκαετίες είτε ως γερουσιαστής είτε ως διαπρύσιος κήρυκας των Ελληνικών Δικαίων στήριξε αποφασιστικά και ασυμβίβαστα τα εθνικά συμφέροντα.
Κέρδισε τον σεβασμό του Αμερικανικού Έθνους και όλων των Αμερικανών Προέδρων ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Υπερασπίστηκε με σθένος τον Ελλαδικό και Κυπριακό Ελληνισμό και είναι ο πολιτικός χάρη στην πρωτοβουλία του οποίου επιβλήθηκε το Αμερικανικό Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία μετά την εισβολή στην Κύπρο.
Και μόνο το γεγονός ότι μετά τη θητεία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων εκλεγόταν αδιαλείπτως γερουσιαστής επί τριάντα χρόνια αποδεικνύει το πολιτικό και κοινωνικό του μέγεθος.
Βρισκόταν πάντα στο πλευρό των Ομογενειακών Οργανώσεων και ως μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας πέτυχε τις πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις υπέρ του Ελληνισμού σε νομοθετικό επίπεδο.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Εξωτερικών εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους τους Έλληνες της Διασποράς που πενθούν μαζί μας την απώλεια του Πωλ Σαρμπάνη.
Εύχομαι ο γιος του και ήδη βουλευτής των ΗΠΑ Τζων Σαρμπάνης να συνεχίσει το σπουδαίο έργο του πατέρα του».