Τζαβέλλας για Τουρκία και κοροναϊό: «Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εδώ»

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία μετά την εξάπλωση του κοροναϊού μίλησε ο ποδοσφαριστής, Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος αγωνίζεται στη Αλάνιασπορ.

Ο διεθνής Έλληνας αμυντικός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Ant1 «Ο Δρόμος προς το Euro 2020» και αναφέρθηκε στην ενημέρωση για τον ιό, αλλά και το ποδόσφαιρο, σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την Εθνική Ελλάδας.

Οι δηλώσεις του Τζαβέλλα

Για την κατάσταση στην Τουρκία με τον κοροναϊό: «Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και επίσης θεωρώ ότι αυτή η κουβέντα δεν ωφελεί σε κάτι αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε επακριβώς τι συμβαίνει εδώ. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λένε ακριβώς τα ΜΜΕ. Οι άνθρωποι εδώ είναι καθησυχαστικοί. Αυτό μένει να φανεί όμως. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα».

Για τη συμμετοχή της εθνικής Τουρκίας στο προσεχές Euro: «Το σημαντικό για την Τουρκία ήταν να καταφέρει να προκριθεί στο Euro. Από τη στιγμή που τα κατάφεραν επικρατεί ένα κλίμα χαράς. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει και με εμάς όταν καταφέρνουμε να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό είναι λίγο δυσαρεστημένοι διότι έχουν πάρα πολλούς τραυματισμούς και κάποιους σοβαρούς. Ξαναλέω όμως ότι το σημαντικό γι’ αυτούς ήταν να προκριθούν και το γεγονός αυτό έχει μετρήσει πολύ στο να υπάρχει καλό κλίμα στην Τουρκία».

Για το γεγονός ότι θα διεξαχθεί σε 12 πόλεις: «Νομίζω ότι το καλύτερο για όλους θα ήταν να διεξαχθεί σε μία χώρα, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι είναι κάτι καλό».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που μπόρεσα να βρεθώ σε ένα Euro και σε ένα Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι εμείς μετά το 2014 αφήσαμε την εθνική απροστάτευτη. Την οδηγήσαμε σε πάρα πολλά λάθη. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να δημιουργείται κάτι όμορφο και να αντιστρέφεται το κλίμα. Και ελπίζω στην επόμενη διοργάνωση να είμαστε εκεί, διότι υπάρχει το υλικό. Νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και πιστεύω ότι η χώρα μας διψάει για μια τέτοια επανεκκίνηση».

Για το αν υποτιμήσαμε το Nations League: «Όχι, δεν το υποτιμήσαμε. Γενικά δεν υποτιμούσαμε ποτέ κανέναν αντίπαλο. Απλώς πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε από τον αποκλεισμό μας από την Κροατία. Υπήρχαν και κάποια άλλα προβλήματα εσωτερικά. Η ομάδα δεν έβγαζε υγεία και στο ποδόσφαιρο όταν δεν υπάρχει υγεία δεν υπάρχουν και αποτελέσματα. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα χρόνια που αγωνίζομαι».

Για τα φαβορί του Euro: «Είναι πάρα πολύ νωρίς. Οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές το καλοκαίρι. Σίγουρα οι μεγάλες ομάδες είναι τα φαβορί και πάντα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Για την Αλάνιασπορ: «Κάνουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Είμαστε στην 6η θέση αυτή τη στιγμή. Κι από την άλλη έχουμε κι ένα σοβαρό προβάδισμα για να βρεθούμε για πρώτη φορά σε ένα τελικό Κυπέλλου Τουρκίας. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι φοβερό να βρεθούμε στον τελικό και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Μου λείπει κάποιες φορές η Ελλάδα. Με τα παιδιά που βρίσκονται εδώ (σ.σ. Μπακασέτας, Σιώπης) περνάω καλά».

-Ad-