Τζιχαντιστής -Έβρος: Θα απελαθεί στις ΗΠΑ

:  Εγκλωβισμένος εδώ και μέρες στην νεκρή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, ο Αμερικανός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι πολέμησε στις τάξεις των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, θα απελαθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Τζιχαντιστής -Έβρος: «Οι απαραίτητες διαδικασίες για την απέλαση στην Αμερική του τρομοκράτη μαχητή έχουν αρχίσει, αφού η αμερικανική πλευρά δεσμεύθηκε να τον δεχθεί στην χώρα και να του χορηγήσει ταξιδιωτικό έγγραφο», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Αμερικανός ιορδανικής καταγωγής, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οδηγήθηκε την Δευτέρα σε συνοριακό φυλάκιο στην μεθόριο με την Ελλάδα για να απελαθεί. Ομως, η ελληνική αστυνομία τού απαγόρευσε την είσοδο στο ελληνικό έδαφος και ο άνθρωπος βρέθηκε αποκλεισμένος στην νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα, οι τούρκοι χωροφύλακες του δίνουν τροφή και νερό και, όταν πέφτει η νύκτα, του επιτρέπουν να κοιμηθεί στο εσωτερικό οχήματος, για να τον στείλουν τα ξημερώματα προς την πλευρά των ελληνικών συνόρων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών γίνεται την επομένη της συνάντησης στην Ουάσινγκτον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αγκυρα άρχισε την Δευτέρα την απέλαση υπόπτων ως μελών του Ισλαμικού Κράτους που κρατεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, , η Αγκυρα υπολογίζει σε πρώτη φάση να απελάσει 959 άτομα, ανάμεσά τους περί τους 600 Ιρακινούς και Σύρους, αλλά επίσης περί τους 30 πολίτες ευρωπαϊκών χωρών.

Η Αγκυρα δηλώνει ότι κρατεί περί τους 1.500 ύποπτους ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025