Τζον Χριστοδούλου – Προσχέδιο άρθρο

Τζον Χριστοδούλου. Ένας μεγιστάνας του real estate. Μόχθησε, δεν βρήκε τίποτα έτοιμο.

Όλα ξεκίνησαν το 1985, όταν σε ηλικία 20 ετών, αγόρασε ένα στούντιο διαμέρισμα για 27 χιλιάδες στερλίνες. Επένδυσε γύρω στις 10 χιλιάδες για να το ανακαινίσει και σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών προχώρησε στην πώληση του, η οποία του απέφερε κέρδος 25 χιλιάδες στερλίνες.

Ξεκινώντας, λοιπόν, από ένα απλό διαμέρισμα, ο Χριστοδούλου εκμεταλλευόμενος την ευφυΐα και τις ιδέες του, κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Ξεκινώντας από ένα απλό διαμέρισμα, ο κ. Χριστοδούλου εκμεταλλευόμενος την ευφυΐα και τις ιδέες του, κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος.

Η δραστηριότητα του, όμως, δεν περιορίζεται στον τομέα των επιχειρήσεων, καθώς ο Τζον Χριστοδούλου είναι αρκετά ενεργός σε φιλανθρωπικά έργα. Έχει ιδρύσει το Yianis Christodoulou Foundation και είναι ο πρόεδρος του Jubilee Sailing Trust, τόσο στο Μονακό όσο και στην Κύπρο.

Σκυλιά βοηθούν κωφά παιδιά. Τους παρέχουν ζωτική συντροφιά και πρακτική υποστήριξη ώστε να ζήσουν με αυτοπεποίθηση και ανεξάρτητη ζωή. Η χρηματοδότηση προήλθε από το «Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου».

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Yianis Christodoulou Foundation» έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη των παιδιών και νέων, προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους σε ένα πλαίσιο κατάλληλων και αξιοπρεπών συνθηκών. Σε συνεργασία με δημόσιες υπηρεσίες και τοπικούς φορείς, το ίδρυμα έχει ολοκληρώσει μια σειρά έργων σε σχολεία με κύριο στόχο την αναβάθμιση του μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το «Ίδρυμα Γιάννης Χριστοδούλου» υποστήριξε τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του SISTEMA CYPRUS μέσω της αγοράς έγχορδων οργάνων που θα χρησιμοποιηθούν για την ορχήστρα των παιδιών και των νέων.

Επίσης, ο κ. Χριστοδούλου παραχωρούσε για χρόνια δωρεές σε διάφορα ιδρύματα στην Κύπρο και στο εξωτερικό, στηρίζοντας μεταξύ των άλλων το ΤΕΛΕΘΟΝ, τον Ραδιομαραθώνιο, καθώς και πρωτοβουλίες της Βασιλικής Οικογένειας, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στο Μονακό.

Όμως δεν σταματά εκεί… Όσο παθιασμένος με τις επιχειρήσεις, άλλο τόσο του αρέσει να προσφέρει και να βοηθά εκείνους που έχουν ανάγκη. Στα μελλοντικά του σχέδια, όπως δηλώνει και ο ίδιος, περιλαμβάνεται η επέκταση του φιλανθρωπικού του έργου.

Το Ίδρυμα έχει χρηματοδοτήσει πλήρως την ανακαίνιση μιας τάξης πολλαπλών χρήσεων σε ένα δημοτικό σχολείο στη Λευκωσία

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook: https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ ή την επίσημη ιστοσελίδα του ‘Yianis Christodoulou Foundation’ https://www.yianischristodouloufoundation.com/

-Ad-