UEFA: Ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πειθαρχικές διώξεις κατά Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα

Παρά τις απειλές για αποκλεισμό των Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα από την Ευρώπη, η UEFA σταματάει τις πειθαρχικές διώξεις.

Οι τρεις ομάδες κατηγορούνται ως αυτές που ξεκίνησαν το θέμα της European Super League και κυρίως ως οι μοναδικές τρεις, από τις 12 που ήταν στο εγχείρημα, που δεν έχουν δηλώσει ότι μετανιώνουν. Έτσι, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απειλούσε εδώ και εβδομάδες με αποκλεισμό για ένα ή δύο χρόνια από την Ευρώπη, με την πειθαρχική επιτροπή της UEFA να έχει αναλάβει την υπόθεση.

Την ώρα, όμως, που όλοι περίμεναν ανακοίνωση των ποινών, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναστολή των πειθαρχικών διώξεων κατά των τριών κλαμπ. Αιτία, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, το γεγονός ότι η ελβετική δικαιοσύνη (η UEFA έχει έδρα στη Νιόν) ενημέρωσε για την απόφαση του εμπορικού δικαστηρίου της Μαδρίτης, σύμφωνα με την οποία η UEFA δεν έχει δικαίωμα να τιμωρήσει τις τρεις ομάδες.

-Ad-

Το θέμα παραμένει ανοιχτό, αφού η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υποστηρίζει ότι θα επανέλθει και θα υπερασπιστεί με δύναμη τη θέση της, αλλά φαίνεται ότι νομικά τα δεδομένα μάλλον είναι υπέρ των τριών κλαμπ και όχι υπέρ της.