Β. Κεχαγιά: Τι είπε για τις ευρωεκλογές και τον πήχη που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για τα «πυρά» που δέχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, για την Αριστερά, τις ευρωεκλογές αλλά και για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν επιτύχει τον στόχο του στις ευρωεκλογές μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Δεν κινούμαστε σε ρυθμούς life style» τόνισε η κα Κεχαγιά ενώ επισήμανε ότι «οι προτάσεις που παρουσιάζουμε σε όλα τα επίπεδα για τις γενοκτονίες, για την εγκληματικότητα, για την ασφάλεια, για το πώς θα έρθει μια καλύτερη μέρα για τους πολίτες, δεν είναι σε καμία περίπτωση life style. Να ρωτήσω κάτι κ. Κουβαρά, όταν βλέπουμε τον πρωθυπουργό να κάνει TikTok το οποίο είναι απολύτως αποδεκτό, εγώ ως πολίτης το αποδέχομαι (…) και να διαφημίζει παπούτσια τα οποία είναι και συγκεκριμένης μάρκας που φέρουν το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας, xωρίς τον Περισσό τολμώ να παρατηρήσω, και επικαλείται και τον υπουργό, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Υγείας, ο οποίος μία μέρα πριν έχει αποκαλέσει μάπα τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, αυτό δεν είναι lufe style υποθέτω. Είναι λιώνω τα παπούτσια μου στον πολιτικό στίβο».

Για το ότι o ΣΥΡΙΖΑ δέχεται πυρά με την κατηγορία ότι δημιουργεί τοξικό κλίμα και επενδύσει σε αυτό, η κα Κεχαγιά ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια και εν προκειμένω τους τελευταίους μήνες από τότε που ανέλαβε ο Στέφανος Κασσελάκης την ηγεσία του κόμματος, η κριτική που δεχόμαστε είναι σε επίπεδο επίθεσης. Που βρίσκεται η τοξικότητα όταν αμυνόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμαστε; Πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Μαρινάκης, η κυβέρνηση ας μην το προσωποποιήσω κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πάει να στήσει προβοκάτσιες στις παρελάσεις εναντίον των στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης. (…) Αυτό αν δεν είναι τοξικότητα, τι μπορεί να είναι;».

Η κα Κεχαγιά υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι ένα πολύ το σύγχρονο κόμμα, απευθύνεται σε καθένα που νιώθει ότι εφάπτεται με τις αξίες και τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με όσα πρεσβεύει η ηγεσία του και τα στελέχη του. (…) Είναι ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία που θέλει να την βοηθήσει για μία καλύτερη ζωή».

Στη συνέχεια διευκρίνισε: «Δεν απευθυνόμαστε στον χώρο της ΝΔ και την ακροδεξιά».

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές η κα Κεχαγιά σημείωσε: «Στόχος μας είναι να μειωθεί το 41% της Νέας Δημοκρατίας».