Β. Κικίλιας: Εκτάκτως στις Βρυξέλλες για τον κοροναϊό

Oι υπουργοί Υγείας όλης της Ευρώπης συνεργάζονται σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τον φονικό κοροναϊό που ήρθε από την Κίνα.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα συνευρεθεί μαζί με όλους τους συναδέλφους του υπουργούς Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη προκειμένου να συμμετάσχει σε έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορονοϊό COVID-19.

Όλοι οι υπουργοί αναμένεται να προτείνουν τα δικά τους μέτρα προστασίας για τους λαούς της Ευρώπης, ενώ θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα στη Γηραιά Ήπειρο μετά την είσοδο του ιού και σε Ευρωπαϊκά κράτη.

Στόχος όλων των υπουργών είναι να τεθεί σε συναγερμό ολόκληρη η Ευρώπη, προκειμένου να θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα και να περιορισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Γι αυτό και οι όποιες αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι κοινές για όλα τα κράτη-μέλη. Ταυτόχρονα όλοι οι υπουργοί Υγείας προτίθενται να παρουσιάσουν τα μέτρα που έλαβε ο καθένας στη χώρα του για να ανακόψει την «πορεία» του θανατηφόρου ιού.

Το Συμβούλιο ξεκινάει στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.