Β. Κικίλιας: «Επιπλέον 43 κρεβάτια ΜΕΘ στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ»

Επιπλέον 43 κρεβάτια ΜΕΘ θα διαθέσουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές, όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και από αύριο έχουμε ακόμα 43 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, 41 για ενήλικες και 2 για παιδιά. Να θυμίσω ότι πέρυσι για τον ιό της γρίπης είχαμε περίπου 100 αναμονές την ημέρα για κρεβάτι ΜΕΘ. Οπότε θεωρώ ότι είναι μεγάλο επίτευγμα μαζί με τις 230 που έχουμε από το Ε.Σ.Υ. στην Αττική και κάπου 600 σε όλη την Ελλάδα, να έχουμε επιπλέον 81 κλίνες για εντατική θεραπεία».

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας φέτος έχουν εμβολιαστεί 1.000.000 περισσότεροι συμπολίτες μας, σε σχέση με πέρυσι, για τον ιό της γρίπης και επισήμανε ότι αυτή την εποχή στην Ελλάδα το κύριο θέμα είναι η γρίπη. «Νοσούν συμπολίτες μας, ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατασταλμένοι από τον ιό της γρίπης. Είμαστε συνεπείς με την υπόσχεση ότι θα θωρακίσουμε τη χώρα και θα δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν οι συμπολίτες μας πρόσβαση σε κρεβάτι εντατικής θεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Κικίλιας αναφερόμενος στο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, είπε ότι στόχος του είναι οι προληπτικές εξετάσεις να είναι δωρεάν, καθώς όπως τόνισε, αυτό σημαίνει Δημόσια Υγεία. Μάλιστα επισήμανε πως αυτό γίνεται «μεταφέροντας πόρους από την περίθαλψη στην πρόληψη και το κόστος πέφτει στο 1/4 και, κυρίως, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας.

Θέλουμε να αντιστρέψουμε την κουλτούρα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η καθιστική ζωή, οι συμπεριφορικοί και κοινωνικοί παράγοντες αυτοί που μας έχουν οδηγήσει στο κάπνισμα, σε παιδική παχυσαρκία – που δυστυχώς είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη – σε κατάχρηση αλκοόλ, σε κακές διατροφικές συνήθειες».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση 53χρονος που έκανε «βουτιά» από τα Ενετικά Τείχη
16 Μαρτίου, 2025
Φωτιά στο Μάτι: «Υπάρχουν αταυτοποίητες σοροί 7 χρόνια μετά»
16 Μαρτίου, 2025
Β. Μακεδονία – Μίτσκοσκι: «Αλληλεγγύη, ανθρωπιά και υπευθυνότητα»
16 Μαρτίου, 2025
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Β. Μακεδονίας – «Έτοιμοι να προσφέρουμε»
16 Μαρτίου, 2025
Κίνηση τώρα: Σύγκρουση οχημάτων στη Λ. Κηφισού
16 Μαρτίου, 2025
Στο νοσοκομείο η Μαργαρίτα Παπανδρέου
16 Μαρτίου, 2025
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες
16 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη
16 Μαρτίου, 2025
Τροχαίο δυστύχημα στο Περιστέρι: Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ
16 Μαρτίου, 2025
Κοζάνη: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τον θάνατο του 20χρονου φοιτητή
16 Μαρτίου, 2025