Βάλτε χρώμα στον χώρο σας!

Βάλτε χρώμα στον χώρο σας και φτιάξτε τη διάθεση σας, αλλά και των αγαπημένων σας ανθρώπων!

Τα χρώματα είναι μία μέθοδος διακόσμησης που έχει διπλή αξία. Αρχικά έχουν τη δυναμική να ανανεώσουν κάθε χώρο του σπιτιού μας, ενώ παράλληλα έχουν και μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία μας. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους τρόπους για να βάλετε χρώμα στον προσωπικό σας χώρο εύκολα και γρήγορα

Πείτε «ναι» στα έργα τέχνης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βάλουμε χρώμα στον χώρο μας είναι να επενδύσουμε στη διακόσμηση του με έργα τέχνης. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα κομμάτια που θα επιλέξουμε χρειάζεται απαραίτητα να είναι ακριβά. Πλέον υπάρχει μεγάλη προσφορά στην αγορά και μπορούμε εκτός από πίνακες ζωγραφικής, να αγοράσουμε posters ή πίνακες εκτύπωσης. Προτιμήστε τα μεγάλα μεγέθη για να φανεί ο χώρος σας ακόμα μεγαλύτερος και πιο πολυτελής.

Βάλτε χρώμα στο χώρο σας επιλέγοντας έναν μεγάλο πίνακα ζωγραφικής με έντονα χρώματα. Design: Dienter Vander Velper

Color Blocking

Το χρώμα στους τοίχους είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν θέλουμε να φέρουμε το χρώμα στον χώρο μας. Διαλέξτε έντονες και τολμηρές αποχρώσεις,  συνδυάστε τις με έντονα μοτίβα στα υφάσματα και δημιουργήστε ένα ξεχωριστό περιβάλλον.

Colour Blocking. Συνδυάστε το έντονο χρώμα των τοίχων με τα έπιπλα και τα υφάσματα

Χρώμα στα χαλιά

Σε ένα χώρο όπου όλα τα χρώματα γύρω του είναι ήσυχα και οι τόνοι φυσικοί, στους τοίχους, τα έπιπλα, τα υφάσματα -κουρτίνες και μαξιλάρια- αλλά και τα διακοσμητικά, η επιλογή ενός χαλιού με έντονο χρώμα, θα κάνει το δωμάτιο να πάρει μία εντελώς νέα και ανανεωμένη διάσταση.

Το χρώμα και οι διάφορες αποχρώσεις του

Η χρήση του ίδιου χρώματος σε διαφορετικούς τόνους μπορεί να έχει δραματική επίδραση σε ένα χώρο. Διαλέξτε ένα χρώμα που σας γοητεύει και επαναλάβετέ το σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε, έχουν επιλεχθεί για τη διακόσμηση του δωματίου. Το χρώμα επαναλαμβάνεται στην πολυθρόνα, στον πίνακα πάνω από το τζάκι και στα διακοσμητικά αντικείμενα. Photo: Fenton & Fenton

Έντονο πάτωμα

Χρώμα στο πάτωμα; Φυσικά και ναι! Το πάτωμα μπορεί να γίνει η βάση πάνω στην οποία θα δημιουργήσουμε την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου μας. Μπορείτε να επιλέξετε ένα έντονο μοτίβο από πλακάκια, το διαχρονικό ασπρόμαυρο ή οπουδήποτε άλλο χρώμα σας αρέσει.

Το έντονα μοτίβα στο πάτωμα γίνονται ο τέλειος καμβάς για τη διακόσμηση του χώρου σας. Design: India Mahdavi

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.