A helicopter flies over a container ship as it rests against wreckage of the Francis Scott Key Bridge on Tuesday, March 26, 2024, as seen from Pasadena, Md. The ship rammed into the major bridge in Baltimore early Tuesday, causing it to collapse in a matter of seconds and creating a terrifying scene as several vehicles plunged into the chilly river below. (AP Photo/Mark Schiefelbein)

Βαλτιμόρη – Κατάρρευση γέφυρας: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

Εκπληκτικές είναι οι εικόνες που προέρχονται από το βίντεο παρακολούθησης, το οποίο δείχνει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να συγκρούεται με έναν πυλώνα της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Key. Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική κατάρρευση μεγάλου μέρους της μεταλλικής κατασκευής να πέσει στο ποτάμι.

Αμέσως μετά την πρόσκρουση, ξέσπασε φωτιά στο πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης, Dali, αλλά και στη γέφυρα, που κατέρρευσε μέσα σε δευτερόλεπτα, παρασύροντας στο βυθό άγνωστο αριθμό οχημάτων που εκείνη την ώρα κινούνταν πάνω της.

Οι αρχές λένε ότι την ώρα του ατυχήματος βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα οκτώ άνθρωποι, οι οποίοι ήταν εργάτες που έκαναν επισκευές. Από αυτούς 2 βρέθηκαν από τους δύτες που έσπευσαν στο σημείο, ο ένας σε καλή κατάσταση και ο άλλος νοσηλεύεται στη σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, άλλοι έξι αγνοούνται και όσο περνά η ώρα χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί. Το νερό την ώρα του ατυχήματος είχε θερμοκρασία 9 βαθμών Κελσίου, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από μερικές ώρες είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το συμβάν.