Βαλτιμόρη: Ποια είναι τα θύματα από την κατάρρευση της γέφυρας

Οι έξι εργάτες που δούλευαν επάνω στην γέφυρα και βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στα νερά του ποταμού Πατάπσκο, θεωρούνται πλέον και επίσημα νεκροί.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της συντριβής του πλοίου αλλά και την κατάρρευση της γέφυρας. Απαντήσεις θα δώσει το μαύρο κουτί του πλοίου.

Ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε αποκατάσταση της γέφυρας.

Οι στιγμές της συντριβής του πλοίου καταγράφηκαν και μέσα από τις συνομιλίες στο κέντρο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπου οι αστυνομικοί προειδοποιούν εγκαίρως, σώζοντας έτσι ζωές.

Από όλη αυτήν την υπόθεση αναδεικνύονται και κάποιοι ήρωες αστυνομικοί αλλά και εργάτες που κατάφεραν να κλείσουν την γέφυρα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους ήταν μόλις 90 δευτερόλεπτα και για αυτόν το λόγο τα Μέσα τους αντιμετωπίζουν ως ήρωες.

Τα θύματα της τραγωδίας

Για τους εργάτες που δούλευαν στα έργα ασφαλτόστρωσης επάνω στην γέφυρα ήταν αργά.

Ο Μαινόρ Σουάζο ήταν 37 χρονών από την Ονδούρα. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 18 χρόνια.

Ο 49χρονος Μιγκέλ Λούνα ήταν πατέρας έξι παιδιών από την Γουατεμάλα. Ήταν στην νυχτερινή βάρδια στις εργασίες οδόστρωσης που γίνονταν επάνω στην γέφυρα Francis Scott Key, τη στιγμή που το φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω σε αυτή.

«Η κατασκευή της γέφυρας δεν είχε αντισεισμικές προδιαγραφές»

Πολλά είναι τα ερωτήματα για την πρόσκρουση του πλοίου που οδήγησε στην κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη.

Όπως εξήγησε στο MEGA ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, το πλοίο χτύπησε τα έδρανα όπου στηριζόταν η γέφυρα, με αποτέλεσμα να πέσει σαν χάρτινος πύργος.

«Μετακινήθηκε η βάση της γέφυρας κάποια μέτρα και δημιουργήθηκαν ταλαντώσεις, όπως είναι ο σεισμός που δημιουργεί δόνηση», είπε.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κατασκευή της γέφυρας δεν είχε αντισεισμικές προδιαγραφές, ενώ τόνισε ότι οι γέφυρες στην Ελλάδα είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο χρειάζονται συχνή συντήρηση.