Βαριές ποινές σε μαθητές: έβαλαν σπέρμα και ούρα σε φαγητό δασκάλων

Επτά Έφηβοι από το Οχάιο των ΗΠΑ τιμωρήθηκαν για το ρόλο τους στην τοποθέτηση σωματικών υγρών μέσα στα πιάτα που σερβιρίστηκαν ως γεύμα στους δασκάλους τους νωρίτερα αυτό το έτος ως μέρος μιας «φάρσας».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα από την κομητεία του Ντελάγουεαρ στο Οχάιο, οι ανήλικοι, όλοι τους μαθητές, 14 χρονών, επινόησαν ένα σχέδιο για να μολύνουν τα πιάτα που ετοίμαζαν για τους δασκάλους τους ως μέρος μίας εκδήλωσης για το τέλος της σχολικής χρονιάς με την ονομασία «Global Gourmet».

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μιας κρέπας, ένας μαθητής τοποθέτησε το σπέρμα του εντός της κρέπας πριν την σερβίρει σε έναν δάσκαλο.

Την ίδια ημέρα τουλάχιστον άλλοι δύο μαθητές ανάμειξαν ούρα με σάλτσα μπάρμπεκιου και «σερβίρισαν το πιάτο με τη μολυσμένη σάλτσα μπάρμπεκιου σε έναν δάσκαλο» που βύθισε το κοτόπουλο τους στο φαγητό.

Ως αποτέλεσμα της τριήμερης έρευνας, ο μαθητής που έβαλε το σπέρμα του στην κρέπα και οι δύο έφηβοι που έβαλαν τα ούρα τους στη σάλτσα μπάρμπεκιου έλαβαν την πιο σκληρή ποινή: επίθεση σε βαθμό κακουργήματος σε δάσκαλο.

Ο πληρεξούσιος Brad Koffel ανέφερε στο Columbus Dispatch ότι δεν πιστεύει πως οι ποινές είναι δίκαιες, διότι οι δάσκαλοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι υπέστησαν σωματική βλάβη από τα γεύματα.

Οι άλλοι συμμετέχοντες μαθητές κατηγορήθηκαν για συνενοχή στην προσπάθεια διαγραφής βίντεο και γραπτών μηνυμάτων και αποτυχία πρόληψης της μόλυνσης των τροφίμων που ήξεραν ότι θα συνέβαινε.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα του πόσο εύκολα επηρεάζονται τα παιδιά από αυτά που βλέπουν στο YouTube και τα κοινωνικά μέσα. Μαθαίνουν ένα εξαιρετικά σκληρό μάθημα. Αισθανόμαστε άσχημα γι’ αυτούς τους δασκάλους», ένας άγνωστος δικηγόρος που εκπροσωπεί τέσσερα από τα αγόρια ανέφερε στο WBNS-10TV την Τρίτη.

Η τοπική σχολική συνοικία Olentangy εξέδωσε επίσης δήλωση σχετικά με το περιστατικό, λέγοντας ότι «λυπούμαστε που αυτές οι κατηγορίες είναι αποτέλεσμα ενεργειών που έλαβαν χώρα σε ένα από τα σχολεία μας. Οι δάσκαλοί μας αξίζουν σεβασμό και καλοσύνη, και οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επιβολή του νόμου με κάθε δυνατό τρόπο».

Οι μαθητές, τώρα στο γυμνάσιο, θα έχουν την ακρόαση τους στο δικαστήριο ανηλίκων της κομητείας του Ντελάγουεαρ στις 16 Σεπτεμβρίου.