Βαρουφάκης: Δεν θα προβούμε σε καμία εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία

Κριτική, προς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αλλά με διαφορετικό περιεχόμενο άσκησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Την κυβέρνηση κατηγόρησε για «βαρβαρότητα», ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι κάνει «κυκλωτικές κινήσεις» προς το ΜέΡΑ 25, ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών.

Έναντι της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επιθετικός τονίζοντας ότι η ΝΔ “προωθεί την αποπολιτικοποίηση παίζοντας το χαρτί της αριστείας, του νόμου και της τάξης, αλλά και της εθνικιστικής ακροδεξιάς”. Πρόσθεσε ότι ” Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως-Μενδώνη σηματοδοτούν την βαρβαρότητα της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης του αστυνομικού κράτους, την έλλειψη πολιτιστικής ευαισθησίας, την προχειρότητα, αλλά και το σιδερένιο κλουβί στο οποίο προσπαθούν να κλείσουν την νεολαία τη στιγμή που καίνε τα όνειρα της”. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στην «συστημική πατριαρχία υπογραμμίζοντας ότι ήδη και από την παράδοση των τηλεοπτικών συχνοτήτων επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στους ολιγάρχες, ξεκίνησε η επέλαση του lifestyle που οδήγησε στην εγκαθίδρυση μιας απόλυτης πατριαρχίας πάνω στην οποία χτίστηκε και η χρεοδουλοπαροικία, με λογικές Μπερλουσκόνι».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση , ο κ. Βαρουφάκης έκανε λόγο σε “κυκλωτικές κινήσεις” του ΣΥΡΙΖΑ «ενόψει πιθανών πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 έχει καλέσει ήδη από πέρυσι σε παλλαϊκή συστράτευση στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών σημείων που απαιτούν την ρήξη με την τρόικα και το καθεστώς των Βρυξελλών». Επίσης υπογράμμισε ότι: “όπως στις ευρωεκλογές, έτσι και τώρα δεν θα προβούμε σε καμία εκλογική σύμπραξη χωρίς προγραμματική συμφωνία, τη στιγμή που παράλληλα προωθούμε διαρκώς την ανάγκη να υπάρξουν κινηματικές συμμαχίες”.

Για την πανδημία ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε μεταξύ άλλων ότι “η πανδημία μας θέτει προ των ευθυνών μας καθώς θα αφήσει πίσω της πολλά θύματα, τα οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε την επόμενη μέρα.Θύματα της ελαστικής εργασίας και του έργου ακόμα και της απόλυτης συστημικής πατριαρχίας ενός lifestyle, και για αυτό πρέπει να χαράξουμε την πολιτική μας για μετά την πανδημία ώστε να δυναμώσουμε την φωνή εντός και εκτός Βουλής όλων αυτών των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη”.

Τις εργασίες της συνεδρίασης άνοιξε ο Συντονιστής της ΚΕ Κώστας Μπιτσάνης ο οποίος ανέφερε πως η πανδημία έχει σημασία για το παρόν και το μέλλον μας, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, λέγοντας πως “βιώνουμε μια ζοφερή κατάσταση στο χώρο του πολιτισμού, μια κατάσταση που απασχολεί ιδιαίτερα το ΜέΡΑ25 και DiEM25 ως μέτωπο πλήρως αντίθετο στην συστημική πατριαρχία”.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΑΑΔΕ – Επιχείρηση «Πυρετός το Σαββατόβραδο»: Στο μικροσκόπιο ο τζίρος 29 νυχτερινών κέντρων διασκέδασης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης – Αναλυτικά τα βήματα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Η Novibet επιλέγει τη Rakuten Viber για μια καθηλωτική αθλητική εμπειρία στην Ελλάδα
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν από τη Σύνοδο στο Κίεβο: Νέο πακέτο βοήθειας ύψους 3,5 δισ. ευρώ από την ΕΕ – Τι είπε για τον Πούτιν
24 Φεβρουαρίου, 2025
Ζάκυνθος: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές για τη δολοφονία της συμβολαιογράφου – Οι γρίφοι και το ύποπτο αυτοκίνητο
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ μεταξύ της Σαντορίνης και της Αμοργού
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μπαλάσκας για Βασίλη Καλογήρου: «Δεν επέδειξε προβληματικό χαρακτήρα και δεν προκύπτει από καμία κατάθεση που δόθηκε»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή 68χρονος προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε 12χρονη αθλήτριά του
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στο Αιγάλεω: Στο νοσοκομείο και σε σοβαρή κατάσταση ένας νεαρός μετά από ανατροπή κλεμμένης μοτοσικλέτας
24 Φεβρουαρίου, 2025
Άλιμος: Αγοράκι 3 ετών βρέθηκε να τρέχει ξυπόλητο μέσα στο κρύο
24 Φεβρουαρίου, 2025