Βαρουφάκης: Ούτε με το «τέρας» του κ. Μητσοτάκη, ούτε με το «τέρας» του κ. Τσίπρα

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος», ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές και δήλωσε ότι οι λόγοι για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή που να εκφράζει την αγωνία ότι τα βαρίδια του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σπρώχνουν τους νέους να φύγουν από τη χώρα.

Ανέφερε ότι το ΜέΡΑ 25 έχει να παρουσιάσει μεγάλη δραστηριότητα στην κοινοβουλευτική του παρουσία, ενώ ως προς την απλή αναλογική δήλωσε την πιστεύουν και την αγαπάνε, αλλά και ότι δεν έχουν γίνει προγραμματικές συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες και πως το ΜέΡΑ 25 ό,τι πιστεύει το λέει.

Στους βασικούς πυλώνες των προτάσεων του ΜέΡΑ25 είναι το θέμα των «κόκκινων δανείων», το χρηματιστήριο ενέργειας, ο ΦΠΑ, κλπ.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και δεν περιμένουμε να έρθετε εσείς σε μας, ερχόμαστε και εμείς σε εσάς, δεν είμαστε μικρομέγαλοι, τόνισε ο Γραμματέας του Μέρα25, ενώ άσκησε κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη ότι εκφράζει ένα πολιτικό χώρο που έβαλε τον τόπο στα μνημόνια, απαντώντας σε κριτική που είχε δεχτεί από τον ίδιο για τις επιλογές του το 2015.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για την «πολιτική τερατογέννεση» μίας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25, δήλωσε ότι τερατογέννεση είναι να θέλει κάποιος να κυβερνήσει και να έχει απέναντί του το 70-75% του εκλογικού σώματος, επίσης το άλλο τέρας είναι να θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς προγραμματική σύγκλιση.

Eπανέλαβε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φοβάται τους νέους, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών, γι’ αυτό οι επαναληπτικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, που μεγάλο μέρος τους θα δουλεύει, κυρίως σε τουριστικές περιοχές μακριά από τους τόπους κατοικίας τους, τους στερεί ουσιαστικά την ψήφο.

Για τα γλυπτά του Παρθενώνα, δήλωσε ότι στη Βρετανία υπάρχει το στίγμα της κλοπής τους από την Ελλάδα, σε ποσοστό 60% της κοινής γνώμης της χώρας και τόνισε ότι το βασικό είναι να «επανενωθούν» με τον Παρθενώνα, αλλά δεν γίνεται αυτού του είδους διαπραγμάτευση, αλλά τμηματική για να υπάρχουν τα «εχέγγυα» σε τμήματα των Βρετανών ότι δεν τα επιστρέφουν όλα.

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνουν διμερείς διαπραγματεύσεις, αλλά πολυμερείς με συμμετοχή όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για τα ζητήματά τους.

-Ad-