Βαρουφάκης: Στηρίζουμε ό,τι προσπάθεια πρέπει να γίνει για να περιφρουρηθεί η εθνική ανεξαρτησία χωρίς να δεχθούμε τις μπίζνες της Μητσοτάκης Α.Ε. στο ΥΠΕΘΑ

«Στηρίζουμε ό,τι προσπάθεια πρέπει να γίνει για να περιφρουρηθεί η εθνική ανεξαρτησία χωρίς να δεχθούμε τις μπίζνες της Μητσοτάκης Α.Ε. στο ΥΠΕΘΑ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε για τα ελληνοτουρκικά:

«Ψυχραιμία. Όσο θυμάμαι από παιδί κάθε φορά που ένα τουρκικό καθεστώς ένιωθε την καρέκλα να τρίζει κάτω από τα πόδια του δημιουργούσε εντάσεις με την Ελλάδα. Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει εκλογές τις οποίες μπορεί και να χάσει, δεν ξέρουμε αν θα παραδώσει την εξουσία ή όχι. Είναι δεδομένο ότι σε μια τέτοια περίοδο που νιώθει ανασφάλεια θα δημιουργεί εντάσεις με τη χώρα μας. Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να μην του δίνουμε πατήματα. Το ΜέΡΑ25 στηρίζουμε ό,τι προσπάθεια πρέπει να γίνει για να περιφρουρηθεί η εθνική ανεξαρτησία, ταυτόχρονα δε θα δεχθούμε ποτέ -στο πλαίσιο της εθνικής ανεξαρτησίας- η Μητσοτάκης ΑΕ να συνεχίσει να κάνει μπίζνες μέσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κρυπτόμενοι πίσω από το εθνικό ζήτημα».