Βαρουφάκης: Συνελήφθη ο 18χρονος που είχε προσαχθεί για τον ξυλοδαρμό του

Συνελήφθη ο 18χρονος που είχε προσαχθεί νωρίτερα για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, με ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια.

Ο 18χρονος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης.

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά από την επίθεση που δέχθηκε έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

«Δεν θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη από μια εθνική τραγωδία για τον δικό μου τραυματισμό. Θα περιμένω τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να μου δώσουν μια δικογραφία και όταν τη διαβάσω -με βάση αυτά που ξέρω- θα τοποθετηθώ», ανέφερε με εμφανή τα σημάδια από τα χτυπήματά στον ANT1.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε ότι επτά άτομα μπήκαν μέσα στο εστιατόριο που βρισκόταν μέ μέλη του DIEM25 κι ότι αποφάσισε να τους ακολουθήσει για να μην υπάρξει σύρραξη.

Επέμεινε ότι «ο αρχηγός τους», που τον χτύπησε ήταν ηλικίας 25-27 ετών. «Βγήκα έξω, με έσπρωχνε και με χτυπούσε και εγώ του είπα «προσπαθώ να σε τιμήσω, να ακούσω αυτά που θες και εσύ με χτυπάς;»

Ο ίδιος χαρακτήρισε χειρουργικά τα χτυπήματα που δέχθηκε στη μύτη και ανέφερε ότι από την ομάδα των ανθρώπων που τον χτύπησαν ακούστηκε η φράση «για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια».

«Το πρόσωπο του δράστη είναι χαραγμένο στη μνήμη μου» συμπλήρωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «ο πιτσιρικάς (σ.σ. ο 17χρονος που συνελήφθη) ήταν τσιλιαδόρος».

Στην ερώτηση, δε, γιατί ήταν χωρίς αστυνομικούς, ο Βαρουφάκης απάντησε «νιώθω φυλακισμένος όταν πηγαίνω με αστυνομικούς».

ΜέΡΑ25: Αισχρές οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου πως ο Βαρουφάκης είπε ψέματα και πήγε να προκαταβάλει την έρευνα

Την ίδια ώρα, «πυρά» κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25, Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν, κατηγορώντας τον για εργαλειοποίηση της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αισχρές ακόμα και για το χαμηλότατο επίπεδο του κυρίου Θεοδωρικάκου οι σημερινές του δηλώσεις στην τηλεόραση του Action24. Ο υπουργός προστασίας του πολίτη επιμένει στην εργαλειοποίηση της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη προς όφελος της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα κατηγορεί τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για πολιτικό σόου», αναφέρει σε δήλωση του ο Έρικ Μιλτιάδης Έντμαν.

«Φυσικά δεν άντεξε να μην αναφέρει και το απαρχαιωμένο επιχείρημα του “κόστους Βαρουφάκη”, το οποίο είναι τόσο ακράδαντο που ακόμα περιμένουμε το ειδικό δικαστήριο που θα τον καταδικάσει», προσθέτει.

«Δεν χρειάζεται άλλη απάντηση στις απελπισμένες επιθέσεις του υπουργού από την πρώτη πρόταση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 στην συνέντευξη του σήμερα, όπου είπε: “Εγώ αναρρώνω, οι 57 των Τεμπών δεν αναρρώνουν, ούτε γιατρεύεται ο πόνος των δικών τους ανθρώπων. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου δεν θέλω να αποπροσανατολίσουμε την κοινή γνώμη από μία εθνική τραγωδία”», συνεχίζει.

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου ΜέΡΑ25 τονίζει πως «Το ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση το αφήνουμε στην Δικαιοσύνη, και το ποιος έχει βρει ευκαιρία για πολιτικό σόου το αφήνουμε στη κρίση του λαού».

Θεοδωρικάκος: Ο Βαρουφάκης είπε ψέματα και πήγε να προκαταβάλει την έρευνα

Νωρίτερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη για πρωτοφανή ανευθυνότητα, επισημαίνοντας ότι ο Γραμματέας του «Μέρα 25», επιχείρησε να προκαταλάβει τις έρευνες της αστυνομίας αποδίδοντας την επίθεση σε μπράβους της νύχτας, παρότι οι δράστες έχουν ταυτοποιηθεί και προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Λυπάμαι που θα πω ότι ο κύριος Βαρουφάκης συνεχίζει να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή ανευθυνότητα που δεν επιτρέπεται όχι σε πολιτικό αρχηγό, δεν επιτρέπεται σε ένα απλό πολίτη. Θα μου πείτε ο κύριος Βαρουφάκης, ως υπουργός Οικονομικών έκανε τα πάντα να χάσει η Ελλάδα πάνω από 100 δισ. ευρώ και δεν φαίνεται όχι συγγνώμη να ζήτησε αλλά παριστάνει ότι δεν το έχει καταλάβει μετά από τόσα χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24.

«Βγήκε εκείνο το βράδυ, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποιοι τον έχουν χτυπήσει διότι αυτό φαίνεται από τα ίδια τα βίντεο που υπάρχουν και είπε το επόμενο πρωινό ότι τον χτύπησαν κάποιοι άνθρωποι της νύχτας. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι προκαταλαμβάνει την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Μα ο ίδιος λέει ψέματα γύρω από το ποιος τον χτύπησε, εκείνος πάει να προκαταβάλει τα πράγματα», πρόσθεσε.