Βαρτζόπουλος (ΝΔ): «Είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών από την ΕΛ.ΑΣ»

«Προφανώς και είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών από την ΕΛ.ΑΣ, αυτό γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η προστασία της εννόμου τάξεως είναι η προστασία της περιουσίας και υγείας των πολιτών από αυτούς που την επιβουλεύονται, την ενοχλούν, την τραυματίζουν ή και την αίρουν. Είναι προφανές ότι χρειάζεται (σ.σ.: η λήψη τέτοιων μέτρων) όταν κρίνει η ΕΛ.ΑΣ ότι χρειάζεται. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να απολογείται».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος στο Radio North 98 για τα επεισόδια στο Κουκάκι και την χρήση εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας πλαστικών σφαιρών.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια για την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατιάς, ο κ.Βαρτζόπουλος υπογράμμισε: «Είναι τέτοιες οι ανάγκες της εθνικής ανάταξης, εθνικής συσπείρωσης και υγιούς πατριωτισμού, που πραγματικά συνηγορούν σαφέστατα υπέρ της αναδείξεως του Α.Σαμαρά.»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης των αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ ο κ. Βαρτζόπουλος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Eκείνο το οποίο κατά την άποψη μου πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει μια ανακοίνωση των απόψεων μας, δηλαδή να υπάρχουν χάρτες στο Αιγαίο και της δικής μας ΑΟΖ προς όλες τις κατευθύνσεις, πάνω στους οποίους να διατυπώνεται και το δικαίωμα μας για τα 12 ναυτικά μίλια. Με βάση αυτούς τους χάρτες θα πρέπει να πάμε σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την υπογραφή συνυποσχετικού και διεθνή διαιτησία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσει στην υπογραφή ενός τέτοιου υποσχετικού αν δεν απειληθεί από την Ε.Ε..»

-Ad-