Βαρβιτσιώτης: Όταν θα τα βάζεις με την Ελλάδα θα βρίσκεις απέναντί σου υψωμένα τείχη

«Η Ελλάδα έχει στείλει μήνυμα στην Τουρκία και σε θάλασσα και σε αέρα και το έστειλε και στον Έβρο τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι εδώ δεν παίζουμε», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

«Όταν θα τα βάζεις με την Ελλάδα θα βρίσκεις απέναντί σου υψωμένα τείχη. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που προκαλούμε. Έχουμε τη δύναμη να απαντήσουμε αποφασιστικά σε κάθε τουρκική πρόκληση», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισήμανε ότι η Ευρώπη, με δυνατή φωνή, στέκεται δίπλα στην Ελλάδα, με το πλαίσιο κυρώσεων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα να είναι μια καλή βάση για τις συζητήσεις σε επίπεδο, πλέον, ηγετών.

«Η Τουρκία πρέπει να πάρει το μήνυμα από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα συνεχίσουν οι σχέσεις της να είναι ομαλές αν συνεχίσει αυτή την προκλητική στάση», υπογράμμισε και χαρακτήρισε “ηχηρές” τις δηλώσεις Μέρκελ – Μακρόν.

Σημείωσε, ακόμη, πως η Τουρκία έχει μπει πλέον σε καθεστώς διεθνούς απομόνωσης, ιδιαίτερα, δε, μετά από τις επαφές του Τούρκου Προέδρου με τους ηγέτες της ΧΑΜΑΣ, οργάνωση που τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-Ad-