Βαρβιτσιώτης: Προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια με την Τουρκία

Όλα τα διμερή ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τέθηκαν κατά τη διάρκειας της πολύωρης τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με τον Τούρκο ομόλογό του την Παρασκευή, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει όπως είπε, ένα κλίμα παράλληλων μονολόγων, αλλά πρέπει να βρούμε τους τρόπους να επικοινωνήσουμε χωρίς να στέλνουμε ένα μήνυμα υποχώρησης από τα εθνικά κεκτημένα και τα εθνικά δίκαια». Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα στέλνει μήνυμα σταθερότητας και συνεργασίας.

Ανέφερε, ακόμη, πως ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του να μην υπάρξει εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι. «Αν, όμως, δούμε μια δραματική αύξηση των ροών στα ελληνικά νησιά την περίοδο του καλοκαιριού, θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε την Τουρκία σε κάθε διεθνές επίπεδο», σημείωσε. Τέλος, είπε πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια. «Προετοιμαζόμαστε για το κακό, αλλά δουλεύουμε για το καλό», πρόσθεσε.

Τέλος αναφορικά με το σημερινό άνοιγμα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει καλύτερο κλίμα σε σχέση με τις άλλες χώρες. «Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», ήταν τα λόγια του.