Βάσεις 2019: Η πανέμορφη Πηνελόπη πρώτη των πρώτων στη Θεσσαλονίκη (pic)

Πρώτη στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με 19.422, είναι η 18χρονη Πηνελόπη Ξένου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν κρύβει τη χαρά της για την πρωτιά και την εισαγωγή της στην πρώτη της επιλογή.

Η 18χρονη, που φοιτούσε στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη είχε αυστηρό πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Ήμουν αυστηρή με τον εαυτό μου. Δεν είχα ελεύθερη μέρα αλλά δεν διάβαζα ποτέ βράδυ. Δεν ξενύχτησα με τα βιβλία. Τηρούσα ένα πρόγραμμα. Έβγαινα κάθε Σάββατο», σημειώνει.

Φιλοδοξία της νέας φοιτήτριας της Νομικής, μετά τις σπουδές της, είναι να ασχοληθεί με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Αν και είναι νωρίς ακόμη, με ενδιαφέρει πολύ ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέλω να εξετάσω πτυχές που έχουν σχέση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση», λέει. Ποιο ήταν το κίνητρό της; «Το απόλυτο κίνητρο ήταν η νέα αρχή στη ζωή μου. Άφησα το σχολείο και η μετάβαση στο Πανεπιστήμιο ήθελα να είναι σε μία σχολή που αγαπώ, σε ένα αντικείμενο που θα με κάνει ευτυχισμένη. Έτσι σκέφτηκα ότι πρέπει να διαβάσω πολύ για να φτάσω στο στόχο μου. Θέλω να πω σε όλους τους μαθητές που ετοιμάζονται για πανελλαδικές του χρόνου, ότι η Γ΄Λυκείου είναι μεγάλος αγώνας αλλά αξίζει η προσπάθεια, όταν κατακτάς τον στόχο σου».