Vaslamidis: Ασφάλεια στην εποχή του κορονοϊού

Άμεση εφαρμογή καινοτόμων μέτρων που στοχεύουν στην αποτροπή εξάπλωσης του Covid-19 στους ανελκυστήρες, τις κυλιόμενες κλίμακες και τα πάσης φύσεως αναβατόρια από την Vaslamidis A.T.E.A.

Η ελληνική εταιρεία διαθέτει τρεις νέες υπηρεσίες στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19.

Πρώτον, προσφέρει και προτρέπει τους συνεργάτες της να υιοθετήσουν την επιλογή του χαλκού και κραμάτων του στις ήδη υπάρχουσες επιφάνειες επαφής (π.χ. χειρολαβές, κουπαστές, κομβία). Η αντιμικροβιακή αποτελεσματικότητα του χαλκού και κραμάτων αυτού σε επιφάνειες επαφήςείναι ιδιαίτερα υψηλή. Σύμφωνα με άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό American Society for Microbiology (ASM) ο χαλκός προστατεύει εναντίον ανθρώπινων παθογόνων μικροβίων και ιών.

Δεύτερον, προτείνει για την αποτροπή μετάδοσης του ιού από σταγονίδια αέρα εντός του θαλάμου, την υιοθέτηση μηχανισμού απολύμανσης του αέρα με όζον – αρνητικά ιόντα. Ο καθαρισμός περιβάλλοντος του αέρα και η μηχανή απολύμανσης υιοθετούν μικρορυθμιστικό έλεγχο για την απελευθέρωση του όζοντος και των αρνητικών ιόντων για την απολύμανση και τον καθαρισμό του αέρα. Το όζον ενδείκνυται, ως διεθνώς αναγνωρισμένη, μη ρυπαίνουσα, τέλεια και καθαρή μέθοδος απολύμανσης που χρησιμοποιείται για τη σύλληψη και την εξουδετέρωση των βακτηριακών προωθητών, των ιών, και των παρασιτικών κυστών γιατί διαθέτει ισχυρή οξειδωτική αντοχή, καταλυτική ικανότητα και θνησιμότητα και που μπορεί να αποσυντεθεί σε οξυγόνο σε κανονική θερμοκρασία, χωρίς κανένα υπόλειμμα.

Τρίτον, στις περιπτώσεις κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων, με δεδομένη την προτίμηση του επιβατικού κοινού για χρήση αυτών έναντι ανελκυστήρων, υιοθετεί και υποστηρίζει την απολύμανση των σημείων επαφής (χειρολαβή), με την πιστοποιημένη συσκευή αποστείρωσης σε συνεχή ροή και κίνηση. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα χωρίς μεγάλες επεμβάσεις στην κλίμακα και αποστειρώνει αδιάλειπτα, όσο αυτή λειτουργεί, εκπέμποντας υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία σκοτώνει το 95% των ιών και βακτηρίων που μπορεί να παραμένουν σε μία επιφάνεια.

H Vaslamidis A.T.E.A. έχει παρουσία στο χώρο των ανελκυστήρων και των συστημάτων μεταφοράς από το 1997.