Βατόπουλος: Πότε θα αυξηθεί το όριο σε γάμους

«Το πρόβλημα αναφορικά με την μη επιλογή του εμβολίου από κάθε πολίτη εντοπίζεται στην επάρκεια των εμβολίων, που σύντομα θα λυθεί.

Τα εμβόλια έχουν κάποιες ελάχιστες παρενέργειες, αλλά τα εμβόλια είναι αυτά που θα μας σώσουν από την πανδημία», είπε στον ΑΝΤ1 ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας ότι στατιστικά τα περιστατικά παρενεργειών είναι ελάχιστα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμών, ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι «στην επικοινωνιακή διαχείριση, υπάρχει ένα μόνιμο πρόβλημα στην ΕΕ».

Γάμοι – Μουσική

Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σε ότι αφορά αποφάσεις της Επιτροπής για την Εστίαση και την μουσική στα καταστήματα ή την αύξηση του ορίου συμμετεχόντων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, «οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και των καθημερινών κρουσμάτων που εντοπίζονται».

Σε ότι αφορά τον συνωστισμό νέων σε πλατείες, είπε ότι «επειδή αυτό δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, έχει αλλάξει η στρατηγική για την διαχείριση της κατάστασης, με έμφαση στην διενέργεια πάρα πολλών τεστ, καθώς μαζί με τα rapid test έχουμε και τα self test, τα αποτελέσματα των οποίων θα κρίνουν και τις τελικές αποφάσεις πχ. για το όριο καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων».

Ο κρίσιμος αριθμός

«Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι για μένα τόσο καθοριστικός, όσο είναι ο αριθμός των βαριών περιστατικών και των σοβαρών κρουσμάτων στα νοσοκομεία», επεσήμανε ο κ. Βατόπουλος, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός ειναι εδώ και δεν τελειώσαμε με την πανδημία, αποκρινόμετος στο κατά πόσον προβληματίζονται οι ειδικοί από τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, που παραμένει υψηλός.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου όρισε τεχνική σύμβουλο την ίδια που είχαν επιλέξει και οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Πολικό ψύχος» Παρασκευή και Σάββατο – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, τι θα γίνει με την Αττική
20 Φεβρουαρίου, 2025
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Επτά στους δέκα πολίτες λένε πως υπάρχει συγκάλυψη στην τραγωδία των Τεμπών
20 Φεβρουαρίου, 2025
Στο Δαφνί ο 47χρονος τρόφιμος που δολοφόνησε 44χρονη ασθενή – Νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκαταλαμβάνει το αποτέλεσμα της εν εξελίξει έρευνας
20 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ για Ν. Ανδρουλάκη: Αμετανόητος, αδιάβαστος αλλά και ο καλύτερος «τροφοδότης» των δυνάμεων της τοξικότητας
20 Φεβρουαρίου, 2025
Ν. Ανδρουλάκης: Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην τοξικότητα – Δεν θέλει να απαντά στα δικά μου ερωτήματα και του ΠΑΣΟΚ
20 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Μεθώνης
20 Φεβρουαρίου, 2025
Αυτός είναι ο απατεώνας ταξιτζής που είχε παρασύρει ηλικιωμένη ενώ της έχει αρπάξει την τραπεζική κάρτα
20 Φεβρουαρίου, 2025
Γιαννακόπουλος: «Κάναμε επίσημο αίτημα να λάβουμε τους φακέλους τεκμηρίωσης συμμετοχής διαιτητών σε πρωταθλήματα και Κύπελλα»
20 Φεβρουαρίου, 2025