Βελόπουλος: Χρήματα υπό αίρεση το πακέτο των 72 δισ. και με χειρότερους όρους μνημονίου

Χρήματα που είναι υπό αίρεση και με χειρότερους όρους από ότι αν υπογράφαμε μνημόνια, υποστήριξε ότι είναι το πακέτο ύψους 72 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε, χθες, στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την παρέμβασή του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

«Στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκαν 750 δισ. ευρώ. Και στην απόφαση υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι ακόμα και ένα μόνο κράτος μέλος μπορεί να ασκήσει βέτο και να μην δοθούν χρήματα. ‘Αρα τα χρήματα είναι υπό αίρεση. Η Γερμανία έβαλε τα κακά παιδιά της ΕΕ, όπως Δανία, Αυστρία, Ολλανδία και Σουηδία και στρίμωξαν τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες τελικά πήραν λιγότερα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος και συμπλήρωσε: «Υποτιμήθηκαν κοινωνικές πολιτικές, υποτιμήθηκε το κράτος δικαίου, μειώθηκε ο προϋπολογισμός, αγνοήθηκαν αποφάσεις του ευρω-κοινβουλίου και τελικά εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις 390 δισ. και δάνεια 360 δισ. Η Ελλάδα λαμβάνειν επιχορηγήσεις 20 δισ. και δάνεια 30 δισ, η οποία έχει έλλειμμα 11 δισ. Χάσαμε από τον καλοκαιρινό τουρισμό 12 δισ. έσοδα και θα πάρουμε 32 δισ. σε βάθος 4ετίας».

«Αν δεν στηρίξετε τον Έλληνα επιχειρηματία και τον Έλληνα παραγωγό τα νούμερα δεν βγαίνουν. Σταματήστε να νομίζετε ότι έχετε πετύχει κάτι. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και δυστυχώς ο γαμπρός θα βγει κομμένος και θα τον πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Εάν η κυβέρνηση δεν κάνει τα αυτονόητα και γρήγορα, δηλαδή να παράξουμε, να στηρίξουμε την παραγωγή και όχι την παροχή υπηρεσιών, θα έχουμε μόνο παροχή υπηρεσίας και μερικά εκατομμύρια Ελλήνων ανέργων», υποστήριξε ο κ. Βελόπουλος.

Επικριτικός εμφανίστηκε ο κ. Βελόπουλος για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση χωρίς η Ελλάδα να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Η πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάσεις σήμερα αυτό που θα γίνει αύριο και αύριο θα δώσεις εξηγήσεις γιατί τελικά δεν έγινε! Καλό είναι λοιπόν το ν/σ αλλά αυτοκίνητο χωρίς ρόδες δεν κινείται. Αν δεν παράγουμε αυτοκίνητα θα κάνουμε εισαγωγές οι ίδιοι. Θα γίνουμε δηλαδή εισαγωγείς. Και αυτό σημαίνει ότι θα εξάγουμε συνάλλαγμα. Πρέπει να δώσετε κίνητρα για να γίνει η Ελλάδα παραγωγός χώρα», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Λύσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της πυρκαγιάς στο Μάτι. «Να δω αν θα υπογράψετε για το Μάτι. Να μας πείτε αν είναι αλήθεια όλα αυτά που έχουν πει για τον ΣΥΡΙΖΑ και περί εμπλοκής του και για εκβιαστές και για cosa nostra. Υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και τελικά στέλνουν την υπόθεση εδώ στην Βουλή. Γιατί να προηγηθούμε εμείς; Γιατί αν γίνουν εκλογές παραγράφονται όλα τα αδικήματα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.